Rețeta originală de magiun de prune a Sandei Marin

De Unica.ro, pe

Pe cei mai mulți dintre noi, magiunul (sau podvila, cum se i zice prin zona Moldovei) ne duce cu gândul la copilărie și la cămara bunicii. Prin definiție, magiunul este o pastă consistentă obținută prin terciuirea și fierberea prunelor fără adaos de zahăr. Fiind fără surplus de zahăr, magiunul de prune reprezintă o variantă sănătoasă și gustoasă de desert ce poate fi consumat în orice perioadă a anului.

Pentru ca magiunul de prune să aibă acel gust inconfundabil, dulce acrișor, acesta trebuie preparat într-un anumit mod. Iar cum niciodată nu poți da greș cu o rețetă tradițională, vă prezentăm varianta îndrăgitei doamne a bucătăriei românești, Sanda Marin, de preparare a magiunului de prune.

Citeşte şi: Rețeta originală de pandișpan pufos a Sandei Marin

Pentru acestă rețetă este nevoie de prune cărnoase, foarte bine coapte. Ca să umplem două borcane cu magiun, cantitatea necesară de prune este de 1 kilogram și jumătate.

Iată cum se prepară magiunul de prune după rețeta Sandei Marin:

Prune bine coapte se spală bine, se scurg de apă şi se curăță de sâmburi și codițe. Se pun într-o oală mare, cu pereții groși. Se pun la foc domol până când încep să fiarbă și să se înmoaie. Apoi, se iau de pe foc, se trec printr-o sită mai rară și se repun pe foc amestecând mereu, până se leagă cât trebuie.

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Magiunul trebuie să aibă o consistență bine închegată, pentru a rezista cât mai mult în borcane. Întreg procesul de fierbere ar trebui să dureze în jur de o oră și jumătate. Când este gata, se toarnă cald în borcanele bine spălate, punând deasupra, după ce s-a răcit, o cârpă muiată în rom. Se leagă borcanele cu hârtie pergament.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter