Avertismentul unui manager de spital COVID: „Acum e momentul să facă ceva. Mâine o să fie prea târziu”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 octombrie 2020, 17:05
În ziua cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus din România, managerul unui spital face declarații cutremurătoare despre viitorul apropiat.

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Doctorul Emilian Imbri, director al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a vorbit despre situația în care se află România astăzi, când pragul de 3.000 de îmbolnăviri a fost depășit.

El a povestit pentru Libertatea despre greutățile cu care se confruntă personalul medical în această perioadă, dar a spus și că lucrurile nu se vor schimba prea curând dacă nu vor fi implementate restricții serioase.

Citeşte și: Amenzi pentru cei care nu respectă regulile anti-COVID-19

„Fără îndoială, cifrele vor fi în creștere accentuată pentru că nu este întreruptă transmiterea virusului”, a zis el. „Chiar dacă, să spunem, se decide ca zilnic, de la ora 9:00 la 10:00 toată lumea e obligată să poate mască, ca pe modelul stingem o oră lumina, tot nu se va schimba nimic. Ca să putem spera ca siuația să nu se agraveze sunt necesare măsuri clare de oprire a transmiterii.”

Soluția nu este simplă, dar ar trebui să înceapă cu restricții clare și mai multe amenzi, potrivit lui Imbri: „Trebuie restricții clare și amenzi mari pentru cei care nu le respectă. Altă soluție nu există. Nu cred că peste noapte toată lumea o să conștientizeze pericolul. Nu sunt naiv. Acum e momentul să facă ceva. Mâine o să fie prea târziu.”

Foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!