Avertismentul unui manager de spital COVID: „Acum e momentul să facă ceva. Mâine o să fie prea târziu”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 08 octombrie 2020, 17:05
În ziua cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus din România, managerul unui spital face declarații cutremurătoare despre viitorul apropiat.

Doctorul Emilian Imbri, director al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a vorbit despre situația în care se află România astăzi, când pragul de 3.000 de îmbolnăviri a fost depășit.

El a povestit pentru Libertatea despre greutățile cu care se confruntă personalul medical în această perioadă, dar a spus și că lucrurile nu se vor schimba prea curând dacă nu vor fi implementate restricții serioase.

Citeşte și: Amenzi pentru cei care nu respectă regulile anti-COVID-19

„Fără îndoială, cifrele vor fi în creștere accentuată pentru că nu este întreruptă transmiterea virusului”, a zis el. „Chiar dacă, să spunem, se decide ca zilnic, de la ora 9:00 la 10:00 toată lumea e obligată să poate mască, ca pe modelul stingem o oră lumina, tot nu se va schimba nimic. Ca să putem spera ca siuația să nu se agraveze sunt necesare măsuri clare de oprire a transmiterii.”

Soluția nu este simplă, dar ar trebui să înceapă cu restricții clare și mai multe amenzi, potrivit lui Imbri: „Trebuie restricții clare și amenzi mari pentru cei care nu le respectă. Altă soluție nu există. Nu cred că peste noapte toată lumea o să conștientizeze pericolul. Nu sunt naiv. Acum e momentul să facă ceva. Mâine o să fie prea târziu.”

Foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter