Când începe Postul Paștelui ortodox 2019

De Oana Savin, pe
Când începe Postul Paștelui ortodox în 2019. Postul Paștelui este cel mai aspru din an, iar sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai importantă sărbătoare religioasă din an.

Potrivit calendarului bisericesc, Postul Mare, așa cum mai este numit Postul Paștelui, începe pe data de 11 martie 2019 și se termină pe 27 aprilie 2019.

Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și este cel mai lung dintre toate cele patru posturi importante, cu o durată de 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor.

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să intre în Biserică, potrivit calendarulortodox.ro.

În timp, Postul Mare a devenit o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii care sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos.

Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Hristos înainte de începerea activității sale mesianice. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, două zile înainte de Paști sau o săptămână.

La sfârșitul celui de al treilea secol, Postul Paștelui a fost împărțit în două: Postul prepascal și Postul Paștilor.

În anul 325, Biserica de Răsărit a decis ca durata postului să fie de șase săptămâni, durată ce a rămas valabilă până în zilele noastre.

În Postul Paștelui 2019, creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sportiă. Ei trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. De asemenea, creștinii trebuie să se abțină de la gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele.

Anul acesta, Paștele la ortodocși pică pe data de 28 aprilie, în tip ce creștinii catolici îl vor sărbători cu o săptămână înainte, mai exact pe 21 aprilie 2019.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter