În ce țară adopția animalelor în perioada Crăciunului este interzisă

De Ioana Tătaru, pe
Adopția animalelor în perioada Crăciunului a fost interzisă în mai multe adăposturi din Germania pentru a descuraja ideea de a le oferi drept cadou. Sloganul campaniei este„Un câine este pe viață, nu doar de Crăciun” .

„Animalele sunt ființe cu nevoi și sentimente. Nu sunt potrivite pentru cadouri surpriză”

În perioada sărbătorilor de iarnă, multe adăposturi vor fi deschise pentru vizitare, însă adopțiile vor putea fi făcute începând cu luna ianuarie.

Catel

Cel mai mare adăpost din Europa, mai exact, adăpostul din Berlin face parte din această campanie, iar reprezentanții lui spun că așa este redus numărul animalelor care sunt abandonate din nou după sărbători: „Animalele sunt ființe cu nevoi și sentimente. Nu sunt potrivite pentru cadouri surpriză”.  Nici în Bremen animalele nu vor fi date spre adopție, după 18 decembrie.

Presa din Germania a scris că decizii similare au fost luate în mai multe orașe din țară: „Decizia de a ține un animal nu trebuie să fie luată ușor, întreaga familie trebuie să fie implicată”, a spus Claudia Hämmerling de la Asociația de protecție a animalelor din Berlin.

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter