Cum poți preveni stresul în sesiune. Metoda inedită a britanicilor

De Oana Savin, pe
O universitate din Marea Britanie a găsit o modalitate inedită de prevenire a stresului în timpul sesiunilor. Această universitate a primit un buget de 12.000 lire sterline pentru îmbunătățirea stării studenților prin intermediul activităților fizice.

Universitatea East Anglia din Norwich, Marea Britanie, le oferă studenților ocazia de a plimba câini, ca măsură de prevenire a stresului în timpul sesiunilor, potrivit The Telegraph.

O parte din suma primită pentru activitățile fizice ale studenților este destinată acestei terapii cu câini.

Astfel, studenții vor avea posibilitatea de a merge la plimbare însoțiți de simpaticii patrupezi pe plaja Cromer sau în pădurea Thetford.

Câinii vor putea fi împrumutați și de către cadrele didactice ale universității.

Studiile noastre au demonstrat că plimbarea câinilor îi ajută pe oameni să își mențină nivelurile de activitate fizică. De asemenea se știe că aduce și o gamă largă de beneficii sociale și pentru sănătatea mintală”, a declarat profesorul Andy Jones de la Facultatea de Medicină din Norwich.

Această inițiativă este finanțată de la buget prin instituția publică Sport England, care primește bani de la Departamentul pentru Cultură, Media și Sport și parțial de la Loteria Națională.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter