De ce este bine să te împărtășești în noaptea de Înviere și cum trebuie să te pregătești

De Oana Savin, pe
Sfinții părinți recomandă credincioșilor să se împărtășească în noaptea de Paște întrucât Sfântul Apostol Pavel spune că „Hristos este Paștele nostru”. Așadar se cuvine să luăm aminte că neîmpărtășindu-ne în Noaptea de Înviere rămânem departe de a ști ce înseamnă ziua Învierii deoarece nu participăm la „minunea acestei zile”.

Dacă alegi să te împărtășești în această zi sfântă, atunci trebuie să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, trebuie să fii spovedită, să ai binecuvântarea duhovnicului pentru a te împărtăși și să îți faci canonul dainainte de împărtășire.

Citește și: Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Nu este obligatoriu să ții post negru, însă dacă ai puterea să o faci, este foarte bine. Acest lucru ține de o alegere personală în urma sfătuirii cu duhovnicul. Totuși, se recomandă ca începând de sâmbătă dupa-amiază să nu mai mănânci nimic.

Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere”, a afirmat părintele Andrei Atudori.

Citește și: Ce femei nu au voie să meargă la Înviere! E mare pacat

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, a mai spus părintele.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter