Gafă imensă făcută de o revistă. A publicat o fotografie greșită la un interviu cu un model de culoare FOTO

De Oana Savin, pe
Modelul Adut Akech, desemnată cel mai bun model din lume al anului trecut, a fost intervievată de revista WO Australia, înainte de Săptămâna Modei din Melbourne. Însă acest articol a fost ilustrat cu fotografia unui alt model de culoare.

La interviul cu Adut a fost publicată a fotografie cu Flavia Lazarus, un alt model de culoare ce va participa la evenimentul de la Melbourne. Reprezentanții revistei și-au cerut scuze public și au dat vina pe agenția care a organizat interviul, susținând că aceștia le-au trimis fotografia greșită.

Adut, de origine sudanezo-australiană, a fost foarte dezamăgită de această greșeală, mai ales că în interviu a vorbit despre modul în care vedeau refugiații.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on


Adut Akech, care a prezentat pentru cele mai mari branduri de modă din lume și a fost imaginea unor case importante precum Chanel, a fugit din Sudanul de Sud în Kenya, unde a locuit într-o tabără de refugiați înainte de a solicita azil în Australia în anul 2008.

Imediat după apariția revistei, modelul și-a manifestat supărarea pe Instagram.

Pentru cei care nu știu, încă, săptămâna trecută WO Magazine Australia a publicat un articol despre mine. În interviu am vorbit despre modul în care oamenii privesc refugiații și atitudinea popoarelor față de persoanele de culoare în general. Alături de articol au publicat o fotografie mare, spunând că sunt eu. Dar era a unei alte fete de culoare”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Adut a continuat, spunând că acest lucru a făcut-o să simtă că nu este respectată.

Pentru mine este inacceptabil și nu poate fi scuzat în nicio circumstanță. Nu numai că personal mă simt insultată și desconsiderată, dar simt că întreaga mea rasă a fost desconsiderată și de aceea cred că este important să abordez această problemă. Cine a făcut asta în mod clar a crezut că sunt eu în poza respectivă și acest lucru nu este în regulă”, a explicat ea.

„Acest lucru este important din cauza subiectului abordat în interviul meu. Arată că oamenii sunt foarte ignoranți și înguști la minte și cred că toate fetele de culoare sau africane arată la fel”, a încheiat modelul postarea.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter