Oktoberfest. Ce este și unde se sărbătorește

De Oana Savin, pe

Oktoberfest sau „sărbătoarea berii”, a devenit, în urmă cu câțiva ani, o tradiție în România. Din anul 2009, celebrul festival născut în Germania se desfășoară în fiecare an, la Brașov.

Dacă anii trecuți evenimentul s-a desfășurat și în alte orașe din țară, București și Timișoara, acum acest festival se sărbătorește doar la Brașov, cu o lună înaintea celui din Germania.

Ce este Oktoberfest

Oktoberfest este o sărbătoare cu o vechime de peste două secole.Ideea sărbătorii a pornit de la un subofițer din garda națională bavareză. Acesta ar fi sugerat organizarea unei curse de cai pentru a celebra căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen.

Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat încântat de sugestie. Pe 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prințesa-mireasă a denumit-o Oktoberfest.

În prezent, Oktoberfest este un festival multicultural pentru toate comunitățile din zonă: grecească, maghiară, săsească, cu ansambluri de dansuri rusești, spaniole, țigănești.

Se organizează concursuri de missiar regina votată de public colindă căminele de copii și azilele de bătrâni din zonă cu diverse daruri. De asemenea este desemnat un Regeal festivalului, care câștigă un dozator de bere ce este inslatat la el acasă.

Când și unde are loc Oktoberfest Brașov

Anul acesta Oktoberfest Brașov se desfășoară între 5 și 15 septembrieu puțin înainte de „originalul” de la Munchen, programat în perioada 21 septembrie – 6 octombrie.

„Ediția cu numărul 11 va genera un strat și mai gros din spuma amintirilor. 2019 înseamnă pentru organizatori 11 ani de petrecere cu bere din belșug. Berea va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Brașov (..) care se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt, amplasate în locul fostului Stadion Municipal”, au anunțat organizatorii.

Programul sărbătorii berii din Brașov

Oktoberfest. Ce este și unde se sărbătorește

Oktoberfest. Ce este și unde se sărbătorește

Sursă foto: Hepta, oktoberfestromania.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter