Sărbători de iarnă în Europa pe timp de pandemie. Ce restricții vor fi impuse

De Unica.ro, pe
În plină pandemie de COVID-19, Europa se pregătește pentru sărbătorile de iarnă. Liderii europeni au anunțat deja unele restricții pentru Crăciun și Revelion. 

Liderii statelor europene încearcă să găsească soluții pentru ca lumea să petreacă sărbătorile de iarnă în familie fără să se creeze un nou val de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Majoritatea guvernelor au anunțat că vor limita cât se poate adunările publice și au îndemnat oamenii să respecte în continuare distanțarea fizică, să poarte mască chiar și la reuniunile de familie și să aibă grijă la igiena mâinilor.

Sărbători de iarnă în Europa pe timp de pandemie

Citește și: Ce stațiuni de schi vor fi deschise iarna aceasta

La Paris, patinoarele și piața de Crăciun vor rămâne închise. Totuși, autoritățile franceze intenționează să relaxeze unele restricții, cum ar fi condițiile de deplasare, redeschiderea unor magazine, muzee, cinematografe, reuniunile de familie, acolo unde se poate, potrivit știrileprotv.ro.

În Polonia se vor redeschide mall-uri și magazine, însă vor fi interdicții privind călătoriile. Oameni nu vor putea petrece sărbătorile de iarnă decât în familie.

Moscova a anulat sărbătorile publice. Guvernul italian a anunțat limitarea călătoriilor între Crăciun și Revelion, astfel că deplasările între regiuni începând cu 21 decembrie și până în data de 6 ianuarie vor fi limitate.

Citește și: Raed Arafat, despre măsurile care-i așteaptă pe români de Crăciun și Revelion

Și Spania va lua măsuri similare. Reuniunile în familie nu vor putea depăşi 10 persoane în perioadele 24-25 decembrie şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii. Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise. Vor fi excepţii pentru deplasarea la locul de muncă, motive sanitare sau alte urgențe și pentru “a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare”. De asemenea, restricţiile nocturne de circulaţie vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani.

Citește și: Sărbători de iarnă în pandemie: târguri de Crăciun drive-through și reuniuni digitale

“Nu poate fi un Crăciun normal şi drumul este lung până în primăvară”, a transmis și premierul britanic Boris Johnson. Guvernul din Marea Britanie a anunțat că lucrează cu autoritățile din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord pentru o strategie de relaxare a restricțiilor în perioada sărbătorilor. În Anglia, grupuri de până la trei familii vor avea permisiunea să se întâlnească fără restricții în perioada 23-27 decembrie. Va fi și o relaxare temporară a restricțiilor de circulație.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter