Street Delivery. Ce este și când are loc

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 10 iunie 2019, 15:32
Cea de a 14-a ediție a Street Delivery va avea loc anul acesta la începutul acestei luni. Iar tema este una cu adevărat inspirațională: „Poezia e în stradă”

.

Ce este Street Delivery

Street Delivery București este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. Cea de a 14-a ediție vine cu o nouă pietonalizare a străzii Verona din fața Casei Mincu, precum și cu programe culturale și evenimente ce îmbină utilul cu plăcutul.

Potrivit organizatorilor, „inspirația este scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului”.

Bineînțeles, vor exista proiecte handmade pe stradă. Participanții vor avea ocazia să creeze produse din hârtie și carton precum albume foto, agende cusute manual, carnete de scris, sau felicitări.

La Streed Delivery 2019 vine și Creative Sports, cu o mostră de Sports Art Fusion: meciuri ad-hoc de baschet 3 la 3 sau 1 la 1, workshopuri de colorat terenuri și tricks& skills pentru toată lumea.

Chiar și cei mici sunt așteptați la festival. Aceștia vor putea să se joace cu slime.

Pe lângă joacă, ai ocazia să pui umărul la transformarea a 3 secţii de neonatologie din spitalele de stat în Family Centred Care – unde şi părinţii pot participa la îngrijirea bebeluşilor născuţi prematur sau îndelung spitalizaţi la naştere”, au precizat organizatorii.

Când are loc Street Delivery

Anul acesta, Street Delivery va avea loc în București, între 14 și 16 iunie, pe strada Arthur Verona.

Persoanele care s-au înscris ca voluntari vor avea ocazia să înfrumusețeze și personalizeze un colț al Bucureștiului. Iar apoi, bucureștenii se vor putea bucura de un weekend altfel.

Mai mult, va exista și un cinematograf cu ecran montat în mijlocul străzii Arthur Verona, pe care vor rula trei filme:

Vineri: Parking, în regia lui Tudor Giurgiu

Sâmbătă: Animated Poetry, powered by Animest: Bulgarian Shorts

Duminică: Docuart

Festivalul începe vineri, 14 iunie și se va încheia duminică, 16 iunie, seara târziu.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter