Trofeul Exatlon a fost câștigat de Beatrice Olaru

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 17 decembrie 2018, 10:33
Trofeul Exatlon a fost câștigat, duminică seară, de Beatrice Olaru, după ce Războinica a reușit să îl  învingă în marea finală din Republica Dominicană pe colegul său de echipă, Alin Andronic, care a abandonat competiția.

În semifinală au ajuns patru membri ai echipei Războinicilor – Alin Andronic, Iulian Pîtea, Beatrice Olaru și Corina Petruț – care s-au luptat din răsputeri pentru un loc în marea finală.

După un traseu dificil și înfruntând o căldură infernală, Beatrice a învins-o pe Corina Petruț, în timp ce Alin a reușit să îl învingă pe tânărul său coechipier, Iulian.

Mi-am dorit să se termine concursul cu mine și cred că s-a întâmplat. Mi-am sacrificat copilăria și mulți ani din viața mea pentru a reprezenta România la cel mai înalt nivel și cred că am reușit”, a afirmat la sfârșit Iulian, un instructor de schi în vârstă de 21 de ani.

Care a fost mecanismul din Marea Finală

Cum în finală au ajuns o fată și un băiat, mecanismul a fost schimbat radical. Fiecare concurent a fost nevoit să își aleagă câte două trasee. Pe fiecare traseu s-a stabilit o medie la feminin și una la masculin, iar cei doi concurenți trebuiau să întreacă acel timp.

Fiecare concurent și-a ales doăa trasee! Se joacă o dată pe traseul lui Betty, o dată pe traseul lui Alin. Dacă scorul e egal, următorul traseu este al celui care are la general scorul mai mare, adică cele mai multe puncte din cele două trasee. Pe fiecare traseu în parte se stabilește o medie la feminin și o medie la masculin. Sunt întreceri individuale contracronometru. Cu cât Alin coboară mai mult sub media de la masculin, o va forța pe Betty să aibă un timp și mai bun. Dacă Alin este peste media la masculin, cresc șansele lui Betty de a obține un timp care poate fi chiar și peste media de la feminin”, a spus Cosmin Cernat.

Cine este Beatrice Olaru, marea câștigătoare

După ce a reușit să obțină cel mai bun timp al său pe un traseu, și după abandonul lui Alin Andronic, Beatrice, în vârstă de 29 de ani, a fost desemnată câștigătoare al celui de al doilea sezon al emisiunii-concurs Exatlon România.

După trei luni în care a dat tot ce a avut mai bun pe trasee pentru echipă și pentru ea însăși, Războinica Betty și-a văzut visul împlinit.

Înainte să intre în ultima probă, Beatrice a vorbit despre sentimentele care au încercat-o după ce s-a calificat în finală: E un sentiment frumos, dar ciudat! Când am intrat în vilă, mi s-a părut atât de mare şi de goală…Înainte erau râsete. Nu am trăit niciodată în viaţa mea o bucurie atât de mare. Sunt aici din prima zi şi plec ultima.”

„Am trecut prin multe, am avut multe încercări şi momente grele. Sunt foarte diferită acum, m-am transformat. Nu m-am dat niciodată bătută. Ceva din tine te face întotdeauna să mergi mai departe. Începuturile mele au fost anevosioase, dar ştiu un singu lucru. Sunt foarte mândră că sunt aici. Mi-a fost greu…mi-a fost dor de soţul meu”, a mai spus Beatrice Olaru.

Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. După ce a urmat mai multe cursuri de perfecționare, ea a devenit instructor de fitness și și-a dezvoltat un program de training online.

Pasiunea pentru sport a apărut încă din adolescență, când a început să facă handbal de performanță la Clubul LPS Botoșani, locul său natal. Ea acordă nutriției și stilului sănătos de viață o mare atenție.

Beatrice iubește să călătorească, se relaxează citind și apreciază timpul petrecut cu familia și cu prietenii.

În urmă cu 8 ani, a ieșit finalistă la Miss Universe România 2010.

Câți bani a câștigat de fapt Beatrice Olaru

Deși marele premiu al concursului Exatlon a fost de 100.000 de euro, Betty nu pleacă din Republica Dominicană cu suma completă, anunțul fiind făcut de organizatorii emisiunii.

Din premiul în valoare de 100.000 euro, Organizatorul va deduce impozitul legal datorat”, este anunțul celor de la Kanal D.

Astfel, după impozitul de 16 %, Beatrice va rămâne cu 84.000 de euro.

Sursă foto: Facebook/Exatlon România

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter