Un oraș din România ar putea intra în Cartea Recordurilor pentru „cel mai mare lanț de oameni care citesc”

De Oana Savin, pe
Un oraș din România vrea să intre în Cartea Recordurilor după ce, în acest weekend, peste 3000 de oameni s-au strâns pentru a forma „cel mai mare lanț de oameni care citesc”.

Organizatorii au anunțat că peste 3.100 de oameni din toată țara s-au strâns în Piața Sfatului din Brașov pentru a depăși recordul deținut de un oraș din India.

Citește și: Asta nu o știai! Iată ce artiști au intrat în Cartea Recordurilor și de ce

Ne interesează să stabilim un record cât mai mare. Mai sunt oameni la rând. Cât timp mai sunt persoane în lanţ, mai stăm. Avem motiv de bucurie„, a declarat, duminică, organizatorul manifestării, Alexandru Crețu, pentru Mediafax.

Lanţul de oameni care citesc la Braşov va intra în Cartea Recordurilor la capitolul ”Most people in a reading relay”.

Fiecare participant a citit o frază din cartea „Desculţ”, a lui Zaharia Stancu. Prin această manifestare se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi Centenarul Marii Unirii.

Citește și: Inedit: Mireasa de 102 ani şi alte nunţi de Cartea Recordurilor

Sunt foarte mulţi tineri, inclusiv clase de copii din întreaga ţară, de la Iaşi, Botoşani, de la Buzău. Nu contează de unde vin, contează să citească. Punctul de citire este unul singur, este în Piaţa Sfatului, de acolo se formează o coloană, iar fiecare persoană care citeşte face un pas în spate şi vine următorul„, a spus Crețu.

Potrivit acestuia, pentru Cartea Recordurilor era nevoie de 3.072 de persoane.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter