10 idei să te menții în formă în timpul pandemiei de coronavirus de la tine de acasă

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 08 mai 2020, 15:10

Pandemia de coronavirus ne-a făcut, vrând-nevrând, să ne retragem în case, pentru a evita îmbolnăvirile și aglomerarea spitalelor. Din păcate, acest lucru înseamnă și un stil de viață sedentar.

Însă doar pentru că trebuie să stăm în case nu înseamnă că trebuie să renunțăm complet la mișcare – din contră, studiile arată cât de important este să facem exerciții fizice în mod regulat în această perioadă. Așadar, iată 10 idei pe care le poți pune în practică dacă vrei să te menții în formă în timpul carantinei:

Descoperă lumea yoga cu Adriene

Yoga este o practică ce nu doar că te va pune în mișcare, dar te va reconecta spiritual cu tine însăți. Canalul de YouTube YogaWithAdriene are nenumărate ședințe de yoga, atât pentru începători, cât și pentru avansați. Poți să îți alegi antrenamentele în funcție de cât timp ai la dispoziție (de la 10 minute până la o oră) și de ce nevoi ai (să arzi calorii, să îți ajuți sistemul digestiv, să te simți mai liniștită sufletește), fiind locul perfect dacă vrei să faci mișcare într-un mod relaxant și plăcut.

Pilates direct de pe telefon cu Blogilates

Blogilates a pornit ca un canal de YouTube, creat de Cassey Ho pentru oricine voia să facă pilates de acasă. Apoi a apărut și aplicația Blogilates, care duce lucrurile la un cu totul alt nivel. Aceasta îți oferă acces la videoclipurile ei, la un calendar de rutine sportive și la un forum online. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele Android sau iOS.

Învață să îți menții corpul MadFit

Pe canalul de YouTube MadFit vei găsi rutine variate de exerciții, foarte multe dintre ele fiind adaptate la situația actuală,  când majoritatea dintre noi nu avem echipamentele ce se găsesc într-o sală de fitness acasă. Vei descoperi aici cum să folosești obiecte simple din casă pe post de sprijin sau ajutor și, mai important, vei simți că sportul nu înseamnă numai efort, ci și distracție.

Antrenamente personalizate de la Sworkit

Dacă nu ai timp să cauți tu însăți cele mai potrivite exerciții fizice pentru tine, aplicația Sworkit va face asta pentru tine. Trebuie doar să selectezi ce tip de antrenament îți dorești (de forță, cardio, yoga sau stretching), cât timp ai la dispoziție (oricât de la cinci minute la o ore), iar aplicația se va ocupa de restul. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele Android sau iOS.

Pentru un antrenament intens, apelează la Pamela Reif

În cazul în care vrei un antrenament extrem de intens, pentru nivel profesionist, vei găsi ce cauți pe canalul de YouTube al Pamelei Reif. Pamela are antrenamente relativ scurte, dar de dificultate mare. Nu ai nevoie de accesorii ajutătoare, însă asigură-te că mănânci și te hidratezi bine bine înainte să te apuci de treabă, pentru că vei avea de muncă.

Antrenament profi cu Nike Training Club

Nike a lansat o aplicație fitness de top, care cuprinde antrenamente de la atleți profesioniști, programe de fitness ce pot fi personalizate, instrumente de comparație a progresului tău cu al altor utilizatori și nu numai. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele Android sau iOS.

Menține-te pozitivă și în mișcare cu The Body Coach

Sportul are rolul să ne mențină starea de spirit pozitivă, dincolo de beneficiile fizice – și nimeni nu explică asta mai bine decât Joe Wicks, omul din spatele canalului de YouTube The Body Coach. Rutinele lui de exerciții fizice sunt create special pentru a fi făcute acasă sau aproape de casă, iar personalitatea lui îți va aduce cu siguranță zâmbetul pe buze.

Învață rutine de exerciții pentru părinți cu Carly Rowena

Pe canalul de YouTube a lui Carly Rowena vei găsi exerciții fizice accesibile tuturor, indiferent de nivelul de pregătire fizică. Carly este și soție și mamă, astfel încât stilul ei de abordare este perfect pentru proaspetele mămici, mai ales că nu promovează diete stricte și nesănătoase.

Cardio competitiv cu tine însăți cu ajutorul Endomondo

Exercițiile de tip cardio sunt foarte utile de obicei, însă pot deveni ușor plictisitoare și repetitive. Pentru a-ți face antrenamentele din jurul casei mai plăcute – fie că e vorba de alergat sau mers cu bicicleta – Endomondo te ajută să îți setezi un țel și să te ții de el, amintindu-ți constant dacă te apropii de el sau dacă trebuie să încerci mai din greu. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe dispozitivele Android sau iOS.

Simte-te ca la sală cu prietenele cu ajutorul Popsugar Fitness

Ți-e dor să mergi la sală, la cursurile de aerobic? Dacă vrei să îți amintești de energia pozitivă a acelor cursuri, intră pe canalul de YouTube Popsugar Fitness, unde vei găsi nenumărate antrenamente de grup, care te vor transpune înapoi în perioada când puteai merge la sală ori de câte ori îți poftea inima.

Te poți bucura de toate acestea de pe noua tabletă premium Huawei MatePad Pro, disponibilă din 7 mai pe piața din România, al cărei design rafinat se combină perfect cu inovația tehnologică. Este prima tabletă din lume care are atât încărcare de tip wireless, cât și încărcare de tip reverse wireless.

10 idei să te menții în formă în timpul pandemiei de coronavirus de la tine de acasă

Bateria acesteia este puternică, astfel încât poți urmări 12 ore continue de conținut video fără să fie nevoie să încarci dispozitivul – așa că antrenamentele de o oră nu vor fi o problemă.

Iar dacă vrei să îți monitorizezi progresul, o poți face cu noul smartwatch Huawei Watch GT2 e. Proiectat pentru a inspira un stil de viață activ, acesta acoperă șase categorii de sporturi și include 100 de moduri sport, de la sporturi tradiționale la exerciții fizice variate.

10 idei să te menții în formă în timpul pandemiei de coronavirus de la tine de acasă

Are o autonomie a bateriei de două săptămâni și, cu ajutorul algoritmilor inteligenți, poate monitoriza frecvența cardiacă, tesiunea arterială și somnul utilizatorului, totodată emițând notificări atunci când pulsul devine anormal.

Material susținut de Huawei România

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter