Anghel Damian, actor și scenarist al serialului „VLAD“, dă lovitura cu un scurtmetraj de succes

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Scurtmetrajul Celed, scris și regizat de Anghel Damian, concurează și este proiectat la cele mai importante festivaluri de film din lume.

Povestea scurtmetrajului scris și regizat de Anghel Damian continuă să se facă auzită. În săptămâna 24-30 august 2020, Celed a concurat la OFF (Odense Film Festival) și la Busan International Short Film Festival, cele mai importante festivaluri de film de scurtmetraj din Danemarca, respectiv Coreea de Sud. În cadrul OFF, Celed a fost selectat la categoria Youth și în Competiția principală, fiind proiectat de șapte ori în cadrul evenimentului. În cadrul BISFF, filmul a concurat în Competiția principală.

Despre OFF și BISFF

Înființat în anul 1975, Festivalul Internațional de Film de la Odense este cel mai vechi și mai cunoscut festival de scurtmetraj din Danemarca și unul dintre cele mai importante festivaluri de film din spațiul scandinav, având la ediția de anul trecut un public de 35.000 de spectatori. Totodată, Festivalul este Oscar Qualifying și European Film Awards Qualifying.

Festivalul Internațional de scurtmetraj din Busan BIFF, anterior Pusan International Film Festival, PIFF, desfășurat anual în Haeundae-gu, Busan, Coreea de Sud, este unul dintre cele mai semnificative evenimente de acest gen din Asia. Inaugurat în 1980, BISFF a fost lansat cu scopul de a aduce noi nume în cinematografie. De asemenea, festivalul este Oscar Qualifying.

Anghel Damian, actor și scenarist al serialului „VLAD“, dă lovitura cu un scurtmetraj de succes

Ce urmează?

În perioada 20-26 septembrie 2020, Celed ajunge în Grecia! Filmul va fi proiectat în Competiția principală a celui mai vechi și important festival de film de scurtmetraj – Drama Film Festival, care este European Awards Qualifying.

Scurtmetrajul Celed a fost produs de Aparte Film & Michelangelo Films, cu sprijinul CNC, Fundația 9 – Fondul Lucian Pintilie & Adrian Ghenie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!