Astăzi începe toamna astronomică. Imagini superbe de toamnă

De Oana Dinu, pe
Astăzi pășim în toamna astronomică, un moment în care ne îndreptăm atenția către echinocțiu de toamnă. Vă oferim și câteva imagini de toamnă superbe. 

În fiecare an, în ultima decadă a lunii septembrie începe toamna astronomică și are loc echinocțiu de toamnă, moment în care longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°, conform Obervatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Ce se întâmplă la echinocțiu de toamnă

Echinocțiu de toamnă 2018 va avea loc pe data de 23 septembrie. Pentru că se află în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, iar durata zilelor este egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților, exceptând regiunile polare.

Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.

Odată cu toamna, vom trece și la ora de iarnă 2018, în data de 28 octombrie, atunci când pra 4:00 va deveni ora 3:00, un prilej excelent pentru a dormi mai mult cu o oră.

Imagini de toamnă superbe

Dintre toate anotimpurile, toamna are un farmec aparte. Armonia culorilor te duce cu gândul la cele mai frumoase povești romantice și bineînțeles la imagini de toamnă spectaculoase.

Chiar și în cele mai aglomerate orașe ale lumii, cum este Amsterdamul, în Olanda, misteriosul început de toamnă te îmbie să îndrăgești acest anotimp.

imagini de toamna in olanda, amsterdam

Peisajele par uneori pictate și lăsate în mijlocul naturii pentru a prinde viață, cum este această reflexie a toamnei într-un lac din Scoția.

imagini de toamna in scotia

Nu putem vorbi de imagini de toamnă fără să ne amintim de frumoasele dealuri ale Transilvaniei, care în lumina apusului par ireale.

imagini de toamna romania, transilvania

Citește și: 

Prognoza meteo pentru toamna 2018. Vești îngrijorătoare pentru Europa

Ora de iarnă și ora de vară nu se vor mai schimba obligatoriu

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter