Bărbat diagnosticat cu infecție la nivelul creierului din cauza bețișoarelor de urechi

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 19 martie 2019, 13:32
Un bărbat din Marea Britanie a fost diagnosticat cu infecție la învelișul creierului după ce a ajuns la spital cu convulsii, migrene și dureri în urechi. Totul, din cauza bețișoarelor de urechi.

Potrivit USA Today, bărbatul, care a rămas neidentificat, nu își mai amintea nici numele cunoscuților înainte de a fi internat în spital. Acesta a mers inițial la medicul de familie, care i-a oferit un tratament pentru o infecție severă a urechilor, dar nu a avut niciun succes.

La scurt timp după internare, medicii au descoperit cauza infecției: un bețișor pentru curățarea urechilor îi rămăsese blocat în interiorul canalului intern al urechii.

Deși nu se știe de cât timp se afla obiectul în urechea bărbatului, acesta avea probleme cu auzul de cinci ani.

Medicii au înlăturat bețișorul și l-au diagnosticat pe britanic cu o infecție rară numită „necrotizing otitis externa”, ce este cauzată de bacterii. Această infecție afectează canalul urechii, iar în cazul acestui pacient, și învelișul creierului.

În tomografiile făcute pacientului, puteau fi văzute „mici spații goale” între creier și os. Doctorii i-au curățat urechea și i-au administrat antibiotice. După 10 săptămâni, bărbatul s-a recuperat complet.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter