Bizar: Femei ciudate care au devenit mame

De Diana Zagrean, pe

De la cea mai tânără mamă, care a născut primul copil la vârsta de 5 ani, la cea mai vârstnică, de 70 de ani sau primul bărbat care a născut, iată care sunt cele mai ciudate femei care au devenit mame.
Cea mai tânără mamă (a născut la 5 ani)
Lina Medina, din Peru a născut primul ei copil la vârsta de 5 ani, şapte luni şi 21 de zile. Părinţii au dus-o la spital crezând că are o tumoră abdominală, dar s-a dovedit că fetiţa era gravidă în şapte luni. Pe 14 mai 1939 Lina a născut un băieţel prin cezariană. Primul ei ciclu venise la vârsta de 8 luni şi până la patru ani avea sâni. Nu s-a aflat niciodată cine era tatăl copilului, dar tatăl ei a fost eliberat după ce fusese acuzat de viol şi incest. Lina trăieşte şi astăzi în Peru, alături de soţul ei, cu care a avut un alt fiu. Băiatul născut la 5 ani a trăit 40 de ani şi a murit de cancer osos.

Cea mai bătrână mamă (a năcut prima oară la 70 de ani)
După ce a aşteptat mai bine de 40 de ani să aibă un copil, indianca Rajo Devi Lohan a reuşit în 2008 să dea naştere unei fetiţe. La numai 18 luni de la naşterea ce a precedat unui tratament agresiv şi fertilizării in vitro, indianca a căzut la pat bolnavă, în urma complicaţiilor. Soţul ei, în vârstă de 78 de ani s-a recăsătorit cu sora ei, pentru a avea pe cineva să-l ajute în gospodărie.
Bizar: Femei ciudate care au devenit mame
Mama cu cei mai mulţi copii (69 de fii şi fiice)
Potrivit arhivelor Cărţii Guiness a Recordurilor, cea mai prolifică mamă a fost o femeie din Rusia, cunoscută doar ca „soţia lui Feodor Vasiliev”, care a dat naştere la 69 de copii, în urma a nu mai puţin de 27 de sarcini. Datele sunt foarte vechi, faptele având loc în secolul al 18-lea.
Primul bărbat din lume care a născut
Thomas Beatie s-a născut femeie (sub numele de Tracy Lagondino) şi în urmă cu zece ani a trecut prin mai multe operaţii şi tratament hormonal pentru a deveni bărbat. Soţia lui, în vârstă de 34 de ani nu mai putea avea copii, în urma unei histerectomii. Prin urmare, Beatie s-a decis să aibă propriul copil, din ovulul lui şi spermă de la un donator. După ce au reuşit să aibă trei copii în acest fel, Beatie şi Nancy au ajuns să divorţeze. Certurile dintre ei au avut la bază cheltuielile foarte mari cu operaţiile suferite de Thomas. Acum, Thomas ia în considerare să facă un alt moştenitor cu noua iubită, după ce a câştigat custodia celor trei copii pe care îi avea cu Nancy.
Bizar: Femei ciudate care au devenit mame

Cea mai mică mamă din lume (71 centimetri înălţime)
Stacey Herald, în vârstă de 38 de ani, suferă de o boală genetică gravă, numită Osteogeneză Imperfecta care înseamnă că organismul ei s-a oprit din creştere la puţin timp după naştere. Plămânii ei sunt slab dezvoltaţi şi oasele îi sunt foarte fragile, femeia măsurând doar 71 centimetri înălţime şi având grave malformaţii ale membrelor. Cu toate astea, Stacey este mamă a trei copii. În ciuda avertizărilor primite de la medici, care i-au spus că îşi poate pierde viaţa în urma unei sarcini, Stacey şi soţul ei, în vârstă de 29 de ani au decis să aibă cât mai mulţi copii. Prima fetiţă şi fiul lor cel mic suferă de boala mamei lor, dar asta nu pare să îi demoralizeze pe părinţi. Ei au declarat recent că vor să mai facă copii şi că doctorii se mai şi înşală.
Foto: Thinkstockphotos, Northfoto, Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter