Când este Dragobetele în 2019

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 25 septembrie 2019, 12:31
Dragobetele se sărbătorește în fiecare an pe data de 24 februarie, iar în anul 2019 va cădea într-o zi de duminică.

Astfel, cuplurile care aleg să își serbeze iubirea în stil românesc, vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a se bucura de clipe frumoase petrecute împreună.

Dragobetele este Ziua Îndrăgostiților autohtonă și, în același timp, marchează începutul primăverii.

În tradiția populară se spune că Dragobetele este întocmai fiul babei Dochia și este reprezentat ca un tânăr chipeș și extrem de iubăreț care seduce fetele, de acolo și celebra zicală: ”Dragobetele sărută fetele!”.

Tradiția spune că, pe data de 24 februarie trebuie să sărutăm sau să atingem o persoană de sex opus pentru a avea noroc în dragoste tot anul. Dacă nu vei urma datina de Dragobete 2019, credințele populare spun că vei fi singură și nu îți vei întâlni jumătatea până la Dragobetele următor.

Dragobetele 2019 este întâmpinat de Valentine’s Day, Ziua îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie care, anul acesta, va fi sărbătorit într-o zi de joi.

De Dragobete, pe 24 februarie, se spune că tinerele necăsătorite trebuie să strângă „zapada zânelor”, adică rămășițele de zăpadă pe care le întâlnesc în cale și apoi să le topească. Apa obținută astfel, se credea în trecut, că este magică și ajută la farmecele de iubire, iar fetele trebuie să se spele cu aceasta pe față pentru a fi frumoase și cuceritoare.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi și cele mai frumoase mesaje de dragoste de Dragobete

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter