Cât valorează cel mai scump brad din lume

De Oana Savin, pe
Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar atmosfera sărbătorilor de iarnă se așterne în întreaga lume. În timp ce la New York vitrinele marilor magazine au fost decorate festiv, la Munchen a fost împodobit cel mai scump brad din lume.

Cel mai valoros brad de Crăciun din lume

La Munchen poate fi admirat cel mai scump brad de Crăciun din lume. Este făcut din câteva mii de monede de aur și valorează 2.3 milioane euro.

Fastuosul pom de Crăciun este expus la sediul unei companii ce tranzacționează metale prețioase, potrivit Digi 24.

Bradul de Crăciun este special datorită valorii lui. Este făcut din 2018 monede de o uncie (n.r. 28,34 grame) „Filarmonica din Viena” şi în vârf are o monedă de aur de 20 uncii (n.r. 566 de grame). Asta înseamnă 63 de kilograme de aur pur, iar la actualul curs rezultă o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro”, a afirmat Benjamin Summa, purtător de cuvânt Pro Aurum.

Bradul făcut din aur, care are trei metri înălțime și a fost asamblat în doar o oră, va fi expus la Munchen până pe 15 decembrie.

 

New York, un oraș magic

New York a fost învăluit de magia sărbătorilor de iarnă. Vitrinele marilor magazine reprezintă un adevărat spectacol pentru trecători în această perioadă a anului.

Concepute după scenarii complexe, vitrinele s-au transformat în scene pentru reprezentaţii de sunet, lumină si culoare.

Totul, în speranța că oamenii vor trece pragul magazinelor în căutarea cadoului perfect.

Casă din Austria, magnet pentru turiști

Casa unei familii din estul Austriei a devenit magnet pentru turiști, în această perioadă. Odată ce îi trec pragul, oamenii devin parte dintr-o poveste de Crăciun.

În acest moment jumătate de milion de luminiţe strălucesc şi avem peste 100 de figurine gonflabile. Avem cea mai mare expoziţie de figurine gonflabile de Crăciun din întreaga Europă”, a declarat Sabine Gollnhuber, proprietara casei.

Cum factura la electricitate pentru expoziția de Crăciun va ajunge la 2.000 de euro, putem spune că, pe lângă turiști, și furnizorul de energie electrică va fi foarte încântat.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter