Ce cadouri nu trebuie să dăruiești niciodată de Moș Nicolae

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 03 decembrie 2019, 13:23
Sfântul Nicolae este una dintre cele mai așteptate sărbători din an, în special de către copii care-și pregătesc ghetuțele și, conform tradiției și obiceiului, le așează la geam în așteptarea cadourilor de la Moș Nicolae.

În credința populară se spune că Moș Nicolae vine în noaptea de 6 decembrie și aduce copiilor cuminți dulciuri și fructe, iar celor neascultători le aduce o nuielușă. Tradițiile și obiceiurile românești consideră că este de bun augur să oferi de Moș Nicolae fructe, în special mere și portocale, deoarece merele sunt simbolul belșugului, iar portocalele simbolizează săculeții cu aur pe care Sfântul Nicolae i-a aruncat pe geam unui pantofar nevoiaș în dorința de a-i ajuta familia, prin urmare sunt simbolul generozității.

Ce cadouri să nu oferi niciodată de Moș Nicolae

O superstiție din popor spune că nu este bine să oferi de Moș Nicolae obiecte ascuțite sau obiecte negre, acestea atrăgând necazuri asupra celor ce le primesc în dar. De asemenea, nu se oferă mărgele în această zi, acestea fiind aducătoare de neliniște. Alte cadouri pe care nu este indicat să le oferi de Moș Nicolae sun fularul și cravata, aceste două articole vestimentare purtând ghinion dacă sunt oferite cadou de Moș Nicolae.

Citește și – Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae

Citește și – Rugăciune către Sfântul Ierarh Nicolae

Sursă foto: Shutterstock

Află și care este povestea lui Mos Nicolae

Ai sărbătoriți de Sfântul Nicolae? Iată care sunt cele mai frumoase mesaje de Sfantul Nicolae pe care le poți trimite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter