Ce regulă trebuie să respecte membrii familiei regale atunci când iau masa cu Regina Elisabeta

De Amelia Matei, pe
Casa Regală Britanică este una dintre puținele instituții care încă se mai pot mândri cu o etichetă și un protocol impecabil, pe care trebuie să le respecte chiar și în timpul mesei.

Toată lumea care ia masa cu Regina, inclusiv familia regală, trebuie să ţină cont de o regulă: întotdeauna trebuie să urmărească orice mişcare a Majestăţii Sale şi să îi copieze compartamentul. Mai exact, dacă suverana Angliei se oprește din mâncat, toată lumea trebuie să facă la fel.

În cazul unui dineu, toți cei prezenți așteaptă ca Regina Elisabeta să se așeze prima și se vor ridica doar după ce s-a ridicat monarhul britanic. Nu este indicat ca invitații să se ridice în timpul mesei și nici să înceapă un nou fel de mâncare înaintea Majestăţii Sale.

Chef-ul regal Darren McGrady a declarat recent că, din păcate pentru restul mesenilor, Regina nu este o mare gurmandă, așa că este foarte probabil să pună repede tacâmurile jos. În plus, îi place să mănânce același lucru mai mereu.

Bucătarul a dezvăluit că desertul preferat al reginei este crema de zahăr ars cu portocale. Darren McGrady a negat știrea apărută recent în presă, cum că Elisabeta a II-a ar bea patru cocteiluri alcoolice pe zi, însă a afirmat că printre băuturile preferate ale acesteia se numără cocteilul cu gin și Dubonnet, un fel de vin aromat.

O altă regulă este că membrii familiei regale este că trebuie să se așeze la masă în funcție de ordinea precedenței. Dacă este vorba despre o nuntă, de exemplu, familia regală trebuie să intre în încăpere în funcție de rangul pe care îl au, prima fiind, desigur, Regina Elisabeta. Același lucru este valabil și atunci când se așază la masă.

Nu în ultimul rând, membrii familiei regale nu consumă crustacee. Acest lucru este mai degrabă ceva ce ține de precauție, decât o regulă în sine. De cele mai multe ori Regina și ceilalti membri refuză să consume crustacee și alte tipuri de fructe de mare pentru a evita reacțiile alergice. Excepția o face Prințul Charles, care adoră stridiile.

Citește și – Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte o prințesă

Citește și – Cum se folosește Regina Elisabeta de poșetă pentru a trimite mesaje secrete personalului ei

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter