6 trucuri care te ajută să iei mereu decizii bune

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 24 octombrie 2019, 15:16
Când vine vorba de luarea unor decizii, nu știi întotdeauna care este bună și care este rea. Sunt, însă, câteva metode care te pot ajuta să alegi cea mai bună variantă.

Orice decizie se ia când ai o stare bună

Dacă urmează să iei o decizie foarte importantă pentru viața ta, așteaptă să fii într-o stare bună. Când ești nervoasă sau dezamăgită, ai tendința de a vedea numai aspectele negative și sunt șanse mici să faci alegerea potrivită. Nu te decide să îți schimbi locul de muncă după o neînțelegere cu un coleg sau să te desparți, după o ceartă cu iubitul. Orice pas important se face cu mintea clară și gândind lucrurile la rece!

Ia o pauză când nu știi ce să faci

Sigur ți s-a întâmplat și ție să te gândești non-stop la ce trebuie să faci mai departe și să nu te mai poți concentra la altceva. În astfel de momente, este foarte greu să mai vezi lucrurile clar și devii anxioasă și nehotărâtă. O pauză este cea mai bună variantă, potrivit mindbodygreen.com! Nu te mai gândi la ce trebuie să faci și ieși cu prietenii sau mergi la cumpărături sau fă ceva care îți face plăcere.

Încearcă să îți imaginezi viața după ce ai luat decizia

Când ai o stare bună, relaxează-te și gândește-te la cum va arăta viața ta dacă te decizi să faci o mișcare. În cazul în care vrei să demisionezi, imaginează-ți că semnezi actele necesare într-o astfel de situație, că îți anunți colegii, că nu te mai întorci acolo niciodată și vezi cum te simți. Dacă nu îți place sentimentul pe care îl ai, poate este cazul să rămâi unde ești. Când vrei să îți dai seama dacă trebuie sau nu să te desparți de iubitul tău, imaginează-ți viața ta fără el. Îți va fi, astfel, mai ușor să iei o decizie.

Ai răbdare!

Când este vorba despre decizii importante, nu are rost să te grăbești. Analizează lucrurile la rece, cântărește avantajele și dezavantajele și hotărăște-te atunci când simți că ai ajuns la o concluzie.

Fii atentă la trecut!

Când trebuie să iei o decizie, este important să privești înapoi și să vezi dacă nu cumva te-ai mai confruntat cu o astfel de situație. Încearcă să îți amintești greșelile pe care le-ai făcut și să înveți din ele. Experiența ta te poate ajuta să iei cele mai bune decizii, câtă vreme știi să o folosești!

Analizează riscurile și beneficiile

Orice situație prezintă riscuri, de aceea este mai important să te concentrezi asupra beneficiilor. Cum se ca schimba viața ta în bine dacă o vei lua într-o altă direcție? Cum crezi că te vei simți? Analizează lucrurile cu atenție și vezi care este situația care te avantajează cel mai mult.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter