Cele mai aşteptate premiere la Cannes 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cele mai noi producţii ale cineaştilor consacraţi precum Woody Allen, Pedro Almodovar sau creatorul controversatului „Anticrist”, Lars von Trier, vor face în acest an…
 …”deliciul” celebrităţilor care le vor viziona în premieră la Festivalul de la Cannes.

Poate că „Midnight in Paris” nu ar fi cel mai spectaculos film care ar trebui să deschidă prestigiosul festival ce debutează pe 11 mai. Totuşi, distribuţia sa îl face demn de această onoare pe cineastului american, care a convins-o pe prima doamnă a Franţei să joace în filme.

Cântăreaţă şi model de meserie, Carla Bruni-Sarkozy îşi încearcă talentul actoricesc, debutând într-o comedie romantică despre viaţa şi plăcerile în „oraşul luminilor”.

De altfel, pe lista celor mai aşteptate revelaţii cinematografice ale anului se află, aproape în capul listei, cel mai recent proiect al regizorului Terrence Malick, drama „Copacul vieţii” („The Tree of Life”), care vine cu o distribuţie de primă clasă, între care Brad Pitt, Sean Penn şi Jessica Chastain.

Nici Rob Marshall nu a stat degeaba, căci cea de-a patra parte din aventurile piraţilor din Caraibe acostează pe Croazetă. „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” („Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”) este proiectată în premieră pentru publicul de la Cannes, iar Penélope Cruz şi Johnny Depp vor fi printre cinefilii prezenţi la vizionarea filmului în care joacă.

În mod suprinzător, targicomedia „Castorul„, în regia actriţei Jodie Foster, va rula în afara competiţiei. Fanii lui Mel Gibson sunt mai mult decât nerăbdători să îl vadă pe regizor în rolul unui depresiv concediat.

Direct în competiţie, regizorul „Anticristului” lansează „Melancholia„, un thriller cu accente SF despre sfârşitul lumii, în care Lars von Trier îşi suprinde personajele în timp ce se pregătesc pentru nunta lor luxoasă.

Şi genialul Pedro Almodovar promite să facă senzaţie la festival, cu al său „The Skin That I Inhabit”. Filmul îl readuce pe ecrane pe Antonio Banderas într-o ecranizare după cartea „Tarantula”. Filmul îl aduce pe El Mariachi, de la pistolarul rapid cu chitara în rolul unui chirurg plastic extreme de îndemânatic, care se răzbună pe violatorul fiicei sale.

Printre suprizele pe care ni le-a rezervat Cannes-ul cea mai mare este nominalizarea lui Radu Mihăileanu în competiţia principală, la secţiunea „Un certain regard”. După superba peliculă „Concertul”, regizorul Radu Mihăileanu îşi prezintă ultimul film, dar nu cel din urmă, intitulat „La source des femmes”.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter