Cerbul de Aur, câștigat de o adolescentă din Albania

De Oana Savin, pe
Trofeul Cerbul de Aur 2018 a fost câștigat de Inis Neziri, o adolescentă albaneză în vârstă de 17 ani. Pe lângă trofeu, ea a mai primit la festivalul de la Brașov și un premiu de 25.000 de euro.

Inis este prima concurentă albaneză care a reușțit să cucerească acest trofeu.

Tânăra a interpretat în concurs piesele „Dau viața mea pentru o iubire”, compusă de Marius Țeicu, și „Piedestal”, creație a tinerei Neziri.

Am multe emoţii, nici nu ştiu ce să zic. Vreau să mulţumesc mult echipei, juriului şi organizatorilor pentru acest festival prestigios„, a declarat Inis în momentul în care a primit trofeul ce i-a fost înmânat de Luminița Dobrescu, cea care a câștigat premiul în urmă cu 50 de ani.

Citește și: Răzvan Botezatu și Raluca Dumitru nu vor mai prezenta “Star Matinal”. Cine le va lua locul

În istoria Festivalul a intrat sâmbătă o nouă serie de laureaţi. Premiul I a mers la Olivier Kaye, concurentul din Belgia reuşind să seducă juriul cu piesa „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, compusă de Holograf. Prestaţia sa a fost şi pe gustul publicului, interpretul plecând de la Braşov şi cu Premiul Publicului.

Premiul doi a fost obținut de Antonia Gigovska, din Macedonia, care a fost răsplătită pentru prezentarea personal a melodiei „Cât de frumoasă eşti”, compusă de Ionel Tudor, pe versurile Andreei Andrei.

Premiul III l-a câştigat Kelly Joyce, din Franţa, piesa cu care a convins juriul fiind „Of, inimoară”, compusă de Edmond Deda.

Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune a fost cucerit de Lidia Isac din Republica Moldova.

Au mai luat premii Ryan O’Shaughnessy, din Irlanda (Premiul Municipiului Braşov) şi italianul Damiano Borgi (Premiul Judeţului Braşov).

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti a fost atribuit Ralucăi Blejuşcă, din România. Jurnaliştii i-au acordat Premiul Presei Festivalului lui Ovidiu Anton, din România pentru interpretarea piesei „Copacul”, compoziţie a lui Jolt Kerestely, pe versuri de Ovidiu Dumitru.

Citește și: Naomi, la un pas de înec la Exatlon. Salvamarii au intervenit imediat

Cei care au jurizat prestațiile concurenților au fost Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu din România.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, cea mai recentă dintre acestea fiind organizată în anul 2009.

Sursă foto: Facebook/Inis Neziri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter