Cheile Grădiștei, o stațiune pentru relaxare și mișcare

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Joi, 20 octombrie 2022, 15:18

Cea mai nouă stațiune montană din România, Cheile Grădiștei oferă nu doar peisaje spectaculoase și relaxare turiștilor, dar atrage o mulțime de pasionați ai sportului. La Cheile Grădiștei te bucuri de toate beneficiile muntelui și te încarci de energie.

Cuprins

Dezvoltată într-un ritm rapid, în ultimii 15 ani, Cheile Grădiștei s-a transformat într-o stațiune tot mai modernă, destinată sportului și este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România. Aici găsești hoteluri și pensiuni cu sute de camere, restaurante lăudate pentru meniul savuros, dar mai ales toate facilitățile de care are nevoie o persoană împătimită de sport.

Este locul unde se antrenează adesea echipele noastre naționale și singura stațiune de munte care organizează competiții sportive cu participare internațională.

Cheile Grădiștei, peisaje unice și trasee spectaculoase

Cheile Grădiștei, o stațiune pentru relaxare și mișcare

Cheile Grădiștei peisaje mirifice

Aflată pe un platou însorit, la numai 5 km de Moeciu, stațiunea Cheile Grădiștei este străjuită de piscurile Bucegilor și de munții Piatra Craiului. Peisajul îți taie răsuflarea, iar traseele montane îți oferă șansa să te relaxezi activ, urcând pe munte și lăsând în urmă toate grijile de acasă. Vara ai la dispoziție o bază sportivă unde se pot practica 50 de sporturi și activități de agrement.

Iarna, dacă urmărești un sezon plin de zăpadă, te poți bucura de ski și săniuș pe pârtiile din apropiere. Aici este și unica bază privată de biatlnon din lume.

În complexul turistic Cheile Grădiștei există parcuri de aventură pentru cei dornici să încerce jocuri de alpinism la înălțime între copaci. Sunt disponibile 3 trasee pentru adolescenți și adulți, cu grade de dificultate diferite, și un traseu pentru copii. Fiecare traseu are și tiroliene, cea mai lungă fiind de peste 400 de metri. Iar pentru amatorii de alpinism la interior, există și un perete de escaladă pentru toate vârstele.

Ce poți vizita în jurul zonei

Cheile Grădiștei, o stațiune pentru relaxare și mișcare

Cascada Chișătoarea, rezervație naturală aflată pe drumul de unește Moeciu de Jos cu Moeciu de Sus, pe malul pârâului Turcu.

Peștera Dâmbovicioarei se află în apropiere de localitatea cu același nume, în sudul munților Piatra Craiului.

Castelul Bran și localitatea Bran, aflate la 7 km distanță de Cheile Grădiștei, unde poți petrece o zi întreagă în locuri cu încărcătură istorică bogată, cu povești și legende, cu umbre de vampiri și bucate tradiționale.

Cetatea Râșnov, construită de țăranii din regiune în perioada medievală drept apărare față de atacurile hoardelor turce și tătare, este renovată și oferă un peisaj inedit curioșilor care urcă pe dealul cetății.

sursa foto: Cheile Grădiștei

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter