Cine este cel mai bine vândut cântăreț al anului 2018

De Oana Dinu, pe
International Federation of the Phonographic Industry a anunțat cântărețul cel mai bine vândut în 2018. În top se mai află artiști precum Ed Sheeran, Eminem, Lady Gaga. 

Organizaţia care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global, International Federation of the Phonographic Industry, a stabilit un record de vânzări pentru anul 2018. Ed Sheeran nu mai este pe primul loc ca anul trecut, dar se află în top, fiind unul cei mai iubiți cântăreți din toată lumea, conform Mediafax.

Pentru a stabili clasamentul, organizația a inclus vânzările de albume în formate fizic şi digital, vânzările de single-uri şi audiţiile în streaming.

Cel mai bine vândut artist al anului 2018 este Drake. Pe locul al doilea s-a clasat BTS, urmat de Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga, Bruno Mars.

„Scorpion”, cel de-al cincilea album de studio al cântărețului canadian Drake a stabilit mai multe recorduri în prima săptămână de la apariție și s-a clasat pe primul loc în topuri din 92 de țări. După ce șapte dintre piesele de pe album s-au situat în între primele zece din Top 100 Billboard, artistul a depășit recordul stabilit de Beatles în urmă cu aproape 55 de ani. Acesta a fost totodată primul material discografic care a depăşit pragul de un miliard de stream-uri pe toate platformele, la nivel global. La capitolul cele mai multe piese în top 10 din carieră, Drake are 31 de piese, faţă de cele 30 ale Regelui muzicii pop, Michael Jackson

Drake, în vârstă de 32 de ani, și-a făcut debutul în muzică în 2010, cu albumul de studio „Thank Me Later”. Acesta s-a situat pe primul loc în U.S. Billboard 200 şi a fost recompensat cu un disc de platină. Albumul „Take Care” (2011) i-a adus artistului și un premiu Grammy. Drake a vândut peste 20 de milioane de albume și peste 100 de milioane de single-uri la nivel global. Printre premiile primite se mai numără alte două premii Grammy, trei Juno Awards, şase American Music Awards şi 15 Billboard Music Awards.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter