Cordonul ombilical în ramă şi alte tradiţii ciudate legate de naştere

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 13:15

Venirea pe lume a unui copil înseamnă un moment magic, plin de schimbări, bucurie şi speranţă. În acelaşi timp, popoarele lumii tind să sărbătorească momentul în mod diferit, cu simboluri care depind de cultura şi civilizaţia fiecăruia. De la punerea în ramă a cordonului ombilical, până la plantarea unui copac alături de placentă şi tăierea moţului, iată câteva tradiţii ciudate legate de naştere şi bebeluşi.

Cordonul ombilical, înrămat în Japonia

Dacă la noi, părinţii păstrează prima şuviţă a copilului sau în alte ţări se păstrează într-o cutie primul pantofior, japonezii au cu totul altă tradiţie.
În Japonia, cordonul ombilical este pus într-o ctuie de lemn şi oferită de maternităţi părinţilor, pentru păstrare.
Uneori, cordonul ombilical din cutie este însoţit de o păpuşică îmbrăcată în kimono. Dacă pui cordonul ombilical înauntrul acelui kimono, se spune că relaţia dintre copil şi mamă va fi foarte puternică.

Nou-născuţii, lăsaţi să doarmă afară, în frig în Danemarca şi Suedia

În Danemarca şi Suedia, frigul nu este privit ca un duşman al copiiilor mici, ci dimpotrivă.
Chiar şi când este vorba de nou-născuţi, aceştia sunt plimbaţi zilnic în frig şi lăsaţi să doarmă la aer, fie pe balcon, pe terasa unui magazin, pentru a-i feri de boli.
Nordicii sunt de părere că un copil are mai multe şanse să se îmbolnăvească într-o cameră unde mai sunt alţi 30 de copii, decât dacă se căleşte la aer curat.

Bebeluşul primeşte de la stat o cutie cu toate cele necesare în Finlanda

În Finlanda, naşterea unui copil este chiar sprijinită de stat.
Părinţii nou-născuţilor primesc de la stat o cutie mare, plină cu haine, aşternuturi şi jucării, air cutina în sine poate fi folosită ca pătuţ până la cumpărarea unuia mai amre.
Mamele au posibilitatea să opteze între celebra cutie şi un fel de bursă, în valoare de 140 de euro, dar majoritatea aleg cutia, deoarece este plină de lucruşoare utile şi mult mai valoroasă.
Dacă la început, „cutia de maternitate” era un cadou pentru familiile sărace, din 1949 toată lumea are dreptul la ele. În plus, este un simbol că toţi copiii născuţi în Finlanda au drepturi şi şanse egla la începutul vieţii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter