Cum va fi vremea în intervalul 13 – 21 iulie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 11 iulie 2019, 10:15
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 13 - 21 iulie. Aceștia estimează că temperaturile vor crește în următoarele zile. Cum va fi vremea în această perioadă. 

Vremea în România a devenit destul de instabilă, iar vara asta va fi marcată atât de temperaturi ridicate, cât și de fenomene meteo extreme. Nici în  următoarea săptămână nu vom scăpa de fluctuațiile valorilor termice sau manifestări ale instabilității atmosferice. Iată cum va fi vremea potrivit ANM.

Cum va fi vremea în țară  8 – 21

În Banat, după valul de aer rece, media regională a temperaturilor maxime va crește până la 24 – 26 de grade Celsius, iar în intervalul 17 – 21 iulie va deveni călduroasă, cu valori termice de până la 32 de grade. Minimele se vor situa între 12 și 15 grade până în data de 16 iulie, după care media lor va crește treptat până spre 16 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului)  ar putea să apară zilnic, dar cu probabilitate mai mare în intervalul 13 – 15 iulie.

În Crișana, în intervalul 13 – 16 iulie, media maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 25 de grade Celsius, vremea fiind apropiată de normalul perioadei. Începând din data de 17 iulie și până pe 21, temperaturile vor crește până spre 30 de grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 13 grade, iar până pe 21 iulie vor ajunge până spre 15 grade. Averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului vor fi posibile zilnic, dar mai cu seamă în intervalul 13 – 15 iulie.

În Transilvania, în intervalul 13 – 16 iulie, media maximelor se va încadra în jurul valorii de 23 de grade Celsius, dar ulterior va crește până spre 29 de grade. Minima va fi în jur de 10 grade, iar după 17 iulie va urca până spre 13 grade. Și în această zonă condițiile de averse și alte manifestări specifice instabilității atmosferice și-ar putea face apariția zilnic, dar cu probabilitate mai mare între 13 – 17 iulie.

În zona Maramureșului, până în data de 16 iulie media regională a maximelor va oscila în jurul valorii de 23 de grade, iar apoi va urca până la 29 de grade Celsius. Minima, care până în 17 iulie se va situa în jurul valorii de 11 grade, va crește până la finalul intervalului menționat până spre 14 grade. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi posibile zilnic, dar mai ales în intervalul 13 – 17 iulie.

În Moldova, maximele se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius până în 17 iulie, după care va urca la valoarea de 30 de grade. Minimele vor urca și ele treptat până spre 15 – 16 grade. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 13-16 iulie.

În Muntenia, vremea se va incălzi în perioada următoare. Maximele vor ajunge de la 26 de grade ( 13 – 17 iulie) la 31 de grade Celsius până în data de 21 iulie. Temperaturile minime vor avea în medie 14 grade Celsius. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 13-16 iulie.

În Oltenia, ca și în restul regiunilor, vremea se va încălzi treptat. Maximele se vor încadra în jurul valorii de 25 de grade până în data de 17 iulie și ulterior vor urca până spre 31 de grade. Minimele vor avea, cu mici fluctuații, valori ce se vor situa în jur de 13 grade. Există șanse de averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului în intervalul 13 – 16 iulie.

Cum va fi vremea la mare

În zona Dobrogei, între 13 și 18 iulie, maxima se va încadra în jurul valorii de 25 de grade Celsius, iar în intervalul 13 – 21 iulie, minimele se vor situa în jurul valorii de 16 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului) vor avea o probabilitate mai mare în intervalele 13 –16 iulie.

Cum va fi vremea la munte

Dacă am aflat cum va fi vremea la mare, să vedem ce estimări au făcut meteorologii pentru zona montană. După ce media maximelor a scăzut în ultima perioadă, din 11 iulie aceasta a început să crească treptat, astfel că se va situa în jurul valorii de 14 grade până în 17 iulie. După această dată și până pe 21 iulie va ajunge până la 19 grade Celsius. Minimele vor urca și ele până spre 13 grade. Probabilitatea de averse și alte manifestări ale instabilității atmosferice va fi mai mare între 13 și 17 iulie.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter