Cum va fi vremea în weekend-ul 20, 21 iulie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 19 iulie 2019, 12:17
Meteorologii ANM estimează că în următoarele zile valorile termice vor fi în creștere în majoritatea regiunilor țării. Cum va fi vremea în weekend-ul 20, 21 iulie 2019.

Temperaturile diurne vor crește în următoarele zile, mai ales în partea de sud, unde se pot înregistra maxime de până la 33 – 34 de grade Celsius. În restul zonelor, valorile termice se vor înregistra în jurul a 28 – 31 de grade, cât este normalul acestei perioade, potrivit ANM.

Și minimele vor fi în ușoară creștere și vor ajunge la valori cuprinse între 14 și 20 de grade Celsius.

În Maramureș, maximele vor crește de la 26 – 29 de grade Celsius până la 31 de grade pe parcursul zilei de duminică, când cerul va fi senin. Minimele vor scădea până la 13 – 18 grade.

În Crișana, sâmbătă cerul va fi variabil, iar maximele vor ajunge la 27 – 31 de grade. Duminică ar putea crește până la 34 de grade. Minimele se vor situa în jurul a 13 – 23 de grade.

În Banat, vremea va fi în general frumoasă, cu maxime ce vor urca de la 29 de grade până la 34 de grade Celsius. Minimele se vor situa în jurul valorilor de 14 – 20 de grade.

În Transilvania, cerul va fi variabil sâmbătă, iar duminică soarele va sta toată ziua pe cer. Maximele vor fi cuprinse între 25 -34 de grade pe parcursul celor două zile. Minimele vor crește și ele din prima zi, când se vor înregistra 9 – 17 grade, până duminică, când se vor semnala 11 – 18 grade.

În Oltenia, maximele ar putea ajunge până la valori de 35 de grade Celsius în a doua zi de weekend, conform ANM. Minimele, de asemenea, pot urca până la valori de 20 de grade.

Și în Muntenia va fi cald în acest sfârșit de săptămână, cu maxime de până la 35 de grade Celsius. Și minimele vor înregistra valori ridicate, de până la 20 de grade.

Soare și vreme caldă va fi și în zona litoralului. Maximele vor ajunge la valori de 31 de grade în Dobrogea, iar minimele nu vor coborî mai mult de 17 – 19 grade.

Temperaturi normale pentru această perioadă vor fi și în Moldova, unde se vor înregistra 25 – 33 de grade Celsius pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică. Minimele vor varia între 14 și 20 de grade.

Cum va fi vremea în București

În zona Capitalei disconfortul termic va fi în creștere, iar șansele de ploaie vor fi extrem de reduse. Media valorilor termice diurne va ajunge până la 33 de grade pe parcursul weekend-ului. Minima se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter