Destinații de weekend mai puțin cunoscute

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 17:30
Vine minivacanța de Sfânta Maria, ai pleca hai-hui câteva zile, dar nu ți-ai făcut nicio rezervare? Dacă nu ții morțiș să mergi la mare, îți recomandăm câteva “perle ascunse” ale turismului autohton, ca destinații de weekend mai puțin cunoscute.

Te-ai plictisit de unitățile de cazare lipsite de personalitate, cu clădiri anoste din BCA, camere mobilate plicticos și ieftin și de restaurante cu meniu “internațional”, cu de toate, de parcă ar fi trax la xerox? Și noi! De aceea îți recomandăm câteva destinații de weekend mai puțin cunoscute – locații turistice care ne-au atras atenția și care sunt perfecte pentru  un city-break, o vacanță de relaxare, o masă de afaceri sau chiar o escapadă romantică.

Chambers’n Charm Boutique Hotel (Poiana Brașov)

Amplasat aproape de liziera pădurii, pe drumul către Poiana Brașov, cu o priveliște absolut minunată către Tâmpa și orașul Brașov, Chambers’n Charm Boutique Hotel este un mic rai al cuplurilor venite pentru odihnă, liniște și confort. Filosofia hotelului se bazează pe principii- cheie ale ospitalității, impresionând prin valoarea și atenția oferită clienților săi. Cu o capacitate de nouă camere spațioase, fiecare decorată într-un anumit stil, clasificat la 5 stele, hotelul a fost creat pentru cei care apreciază ambianța și serviciile deosebite. Nu doar camerele sunt deosebite, ci și restaurantul intim, unde aroma de cafea, acordurile de jazz și servirea impecabilă fac deliciul oaspeților. http://www.chambers-charm.ro/

Castle Hotel Daniel (Tălișoara, jud. Covasna)

La Castle Hotel Daniel, un boutique hotel amenajat într-o reședință de nobili din secolul al 17-lea, atmosfera vremurilor de altădată se îmbină armonios cu cele mai înalte standarde de confort ale prezentului. Fiecare dintre cele opt camere cu design unic dezvăluie câte o poveste din istoria de peste 350 de ani a castelului și invită la relaxare prin elemente speciale precum patul cu baldachin, cada din lemn sau picturile murale. Gazdele oferă numeroase oportunități de explorare a zonei: poți face plimbări cu bicicleta în Cheile Vârghișului, luând cu tine un coș de picnic cu bunătăți locale sau poți vizita meșteșugarii zonei. Vizita la Castle Daniel  înseamnă un adevărat răsfăț culinar: în fiecare seară se servesc  câte trei feluri proaspăt pregătite, reinterpretări delicioase ale unor preparate tradiționale.

La Castel (Iași)

Afacerea de familie fondată într-o zonă liniștită a Iașilor a înflorit atât datorită locației pitorești, cât mai ales a serviciilor bune și mâncărurilor alese. Meniul are specific internațional și poartă amprenta lui chef Adrian Șipoteanu, medaliat cu bronz la Olimpiada Mondială de Gătit. Între felurile-vedetă se numără multe dintre produsele tradiționale din zona Moldovei, ceea ce face ca La Castel să fie unul dintre cele mai căutate spații pentru evenimente private, corporate și nunți și chiar pentru livrări la domiciliu (anual, peste 80 000 de persoane le aleg serviciile). La Castel există și 24 de camere în care poți înnopta, iar notele bune de pe portalurile de profil confirmă calitatea excelentă a serviciilor turistice, la un preț ultradecent.

Belvedere Boutique Hotel (Sinaia)

Situat într-o zonă liniștită, Belvedere Boutique Hotel din Sinaia se mândrește cu 16 apartamente de câte 65 de metri pătrați, de pe terasele cărora poți admira priveliștea superbă spre masivele muntoase împădurite din apropiere. La restaurantul Noel – Local Modern Cuisine din incinta hotelului cheful te răsfață cu rețete internaționale și autohtone, realizate cu legume și fructe bio și carne care provine din gospodării sau microferme din zonă. Zona de spa din hotel include saună, piscină și jacuzzi, unde poți face rezervare, pentru o oră, doar pentru tine sau familia ta, în timp ce copiii se pot juca în camera special creată pentru ei  și dotată cu jucării, cărți de colorant, televizor și o colecție de DVD-uri cu desene animate.

Sursa foto: arhivele hotelurilor

Citește și:

Trucuri – Pleci cu cortul în weekend? Iată ce-ți va prinde bine

7 idei pentru un miniconcediu în Ținutul Secuiesc

Pentru o minivacanță în România, luați în considerare Cheile Grădiștei, o stațiune pentru relaxare și mișcare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter