Documentarul ”colectiv”, premiat la Festivalul de la Zurich

De Unica.ro, pe
Filmul documentar ”colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar internaţional la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului de Film de la Zurich.

Conform Libertatea, presa din Elveția a scris despre peliculă că prezintă „o mlaștină de corupție, indiferență și lăcomie, fără ca realizarea cinematografică să degenereze în eroizarea jurnalismului de investigație”.

Documentarul românesc a concurat alături de alte 12 alte filme, selecţionate din peste 150 care au aplicat iniţial pentru înscriere.

„colectiv” a fost regizat de Alexander Nanau și realizat în echipă alături de Antoaneta Opriș și Mihai Grecea. La producție au participat Bianca Oană, Hanka Kastelicova din partea HBO Europe și Bernard Michaux din partea Samsa Film Luxembourg, scrie Libertatea.

Filmul urmărește povestea primului an de după tragedia din clubul Colectiv – ce s-a întâmplat cu supraviețuitorii, ce au făcut autoritățile și cum au procedat jurnaliștii care au investigat subiectul.

Producția urmează să fie difuzată și în cinematografele din România, cel mai probabil la finalul lui 2019 sau începutul lui 2020.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter