Facebook va cenzura postările anti-vaccinare

De Oana Savin, pe
Facebook a anunțat că analizează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru a limita răspândirea postărilor care îndeamnă copiii să nu își vaccineze copiii.

Senatorul american Adam Schiff a aneționat Facebook și Google cu privire la răspândirea curentului anti-vaccinare prin intermediul celor două platforme.

Deşi senatorul american se referă la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera în Statele Unite, acelaşi lucru este valabil pentru întreaga lume, inclusiv în România unde există o aprigă dezbatere pe această temă în mediul online.

Facebook a spus că în prezent analizează situația și evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru limitarea răspândirii acestui curent.

Potrivit oficialilor Facebook, rețeaua de socilizare ar putea limita sau elimina complet acest tip de conținut din recomandările care apar în diverse secțiuni ale sale.

De asemenea, Facebook va încerca să afișeze conținut de calitate și informații venite din surse care au autoritate în domeniu în locul postărilor anti-vaccinare.

Postările care îndeamnă părinţii să nu-şi mai vaccineze copiii s-au răspândit în ultima vreme pe Facebook, în special prin intermediul grupurilor de discuţii, acolo unde se vehiculează foarte multe informaţii neadevărate, dar luate în considerare de o parte a utilizatorilor.

Pe de altă parte, Google nu a oferit un răspuns oficial, însă deja a luat măsuri împotriva manipulărilor pe tema vaccinării.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter