Filme cu Liam Neeson. Filme de acțiune, complexe și dramatice

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 04 noiembrie 2022, 17:06

Cele mai bune filme cu Liam Neeson rămân filmele de acțiune în care actorul a impresionat prin prestanța sa și prin rolurile complexe pe care le-a avut. Chiar dacă actorul american a anunțat că se retrage din filmele de acțiune, acestea vor fi mereu în topul celor mai bune producții ale sale.  

 

Cuprins


 

O seară dinamică poate fi momentul potrivit pentru a revedea câteva dintre cele mai bune filme cu Liam Neeson, filme cu scenarii complexe, dramatice și pline de suspans. Remarcat de publicul larg în celebrul film de război ”Lista lui Schindler”, Liam Neeson a urcat tot mai sus în topurile actorilor de acțiune în anii 1990 și a devenit tot mai apreciat de criticii de film. Îți propunem și noi un top cu cele mai apreciate filme cu Liam Neeson pe care este bine să le vezi măcar o dată.

 

Câteva detalii din cariera lui Neeson

Născut pe 7 iunie 1952, în nordul Irlandei, Liam Neeson reușește să cucerească regizorii de la Hollywood și milioane de fani după rolul celebru din filmul Lista lui Schindler. Ulterior, succesul lui este consolidat cu filmele Taken și Star Wars. Liam Neeson are trei Globuri de Aur și a fost nominalizat de-a lungul carierei de mai multe ori la Premiile Oscar, Globurile de Aur și BAFTA.

Puțini dintre cei care îl apreciază știu, însă, că primul său rol într-un film a fost în anul 1977, când a jucat rolul lui Iisus Hristos în filmul religios Pilgrim’s Progress. Ulterior, au urmat peste 80 de roluri, unele dintre ele în super-producții pe care le urmărim și azi cu mult interes.

Cele mai bune filme cu Liam Neeson

Lista lui Schindler – Schindlers List, 1993

https://youtu.be/gG22XNhtnoY

Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler (Liam Neeson), membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului, reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Teroare în Paris – Taken, 2008

Ce poate fi mai rău pentru un tată decât să asiste neputincios, prin telefon, la răpirea fiicei sale? Acesta este coșmarul trăit de Bryan, fost agent secret, care are la dispoziție doar câteva ore pentru a o salva pe fiica sa, Kim, din mâinile unei bande de infractori specializați în trafic de carne vie. Panica crește datorită unui obstacol fundamental: Bryan se află în Los Angeles, iar Kim în Paris…  Numeroase publicații media au afirmat că filmul este punctul de turnură în cariera lui Neeson, redefinindu-l și transformându-l într-un star de filme de acțiune.

 

Pasager în trenul terorii – The Commuter, 2018

În acest thriller plin de adrenalină Liam Neeson este Michael, un agent de vânzări care, pe drumul zilnic spre casă cu trenul, este abordat de un străin misterios pentru a dezvălui identitatea unui pasager ascuns în acel tren până ce vor ajunge la ultima stație. Forțat să soluționeze contracronometru un puzzle mortal, Michael va descoperi un plan criminal, și se va trezi prins fără voie într-o conspirație cu miză criminală, atât pentru el, cât și pentru ceilalți pasageri din tren.

 

Ucide-i cu sânge rece – Cold Pursuit, 2019

Toate problemele par să fi înghețat sub stratul uriaș de zăpadă în acest orășel nordic. Nels Coxman (Liam Neeson), cetățean model și familist convins, este pus la grea încercare în momentul în care fiul sau este găsit mort în circumstanțe foarte misterioase. Răzbunarea devine principala lui preocupare și rând pe rând își face dreptate singur executându-i pe cei pe care îi consideră vinovați.

 

Bărbați în negru: Internațional – Men in Black, International, 2019

Bărbaţii în negru s-au extins pe tot globul, dar la fel s-au răspândit şi răii din univers. Iar pentru a ne proteja, apreciatul Agent H (Chris Hemsworth) şi începătoarea ambiţioasă M (Tessa Thompson) fac o echipă ce e drept cam ciudată, dar care până la urmă, ar putea să funcţioneze. Pentru a face faţă unei noi ameninţări extraterestre, care poate lua orice formă, inclusiv a unui agent al MIB, ei îşi vor uni forţele de-a lungul unei aventuri ce se petrece pe tot globul pentru a salva agenţia şi în final, omenirea.

Tăcere – Silence, 2016

Un film cutremurător despre credinţă şi religie al reputatului regizor Martin Scorsese, „Silence” este povestea a doi misionari portughezi care pornesc într-o călătorie periculoasă în Japonia secolului al XVII-lea în căutarea mentorului lor dispărut. În paralelm cei doi portughezi au misiunea să răspândească religia creştină. În acea perioadă, conducerea japoneză şi elita samurailor erau hotărâte să eradicheze creştinismul în toate formele ei. Adepţii erau vânaţi şi torturaţi, forţaţi să renunţe la credinţă sau ucişi în chinuri groaznice. Scenariul filmului este scris de Scrosese împreună cu Jay Cocks şi are la bază romanul publicat de Shusaka Endo în 1966 care pune sub semnul întrebării lipsa răspunsului divin în faţa suferinţei umane. Filmul rămâne unul dintre cele mai bune și controversate filme cu Liam Neeson, ieșit din tiparele rolurilor cu care ne-a obișnuit celebrul actor irlandez.

Un hoț cinstit – Honest Thief, 2020

Un hoț cinstit este povestea unui spărgător de bănci cu vechime care vrea să se predea fiindcă… s-a îndrăgostit. Dar totul se complică din cauza a doi agenți FBI corupți, care pornesc pe urmele lui, hotărâți să-l elimine și să-i fure banii pe care acesta intenționa să-i dea înapoi.
Tom (Liam Neeson) poate fi descris în multe feluri, dar, în principal, este un hoț faimos, și un romantic nou-convertit la iubire. Sentimentele sale pentru Annie (Kate Walsh) l-au făcut să vrea să repare greșelile trecutului, și să lase în urmă viața de infractor. Deși a operat întotdeauna cu integritate și principii, jafurile sale fiind în exclusivitate fără violențe, nu vrea ca relația lui să se construiască pe minciuni. Se decide să se predea FBI-ului, și să dea înapoi banii pe care i-a furat, în schimbul unei înțelegeri care să-i permită o sentință mai ușoară și un cazier curat.
Când sună la biroul FBI din Boston ca să stabilească o întâlnire pentru a mărturisi, agenții Baker (Robert Patrick) și Meyers (Jeffrey Donovan) iau în derâdere apelul lui, despre care sunt convinși că e o farsă. Cei doi își dau seama, însă, că Tom nu glumește, și își fac un plan ca să pună ei mâna pe banii lui, convinși că asta e șansa vieții lor. Așa începe un joc de-a șoarecele și pisica, unde răul și binele se întrepătrund, dragostea fiind singura care arată drumul cel bun.

Casa din Toscana – Made in Italy, 2020

Made in Italy este o comedie plină de emoție, plasată în romantica Toscana, despre artistul boem londonez Robert (Liam Neeson) care se întoarce în Italia cu fiul său înstrăinat, Jack (Micheál Richardson) pentru a vinde casa pe care au moștenit-o de la regretata lui soție. Nici unul dintre ei nu se așteaptă să găsească vila, cândva splendidă, într-o deplorabilă stare de decădere…
Jack, un manager de galerie de artă de succes și ambițios, se confruntă cu posibilitatea de a pierde tot ceea ce a construit, întrucât soția sa, Ruth (Yolanda Kettle), intenționează să-l părăsească, luând galeria, inima și sufletul lui cu ea. Singura speranță a lui Jack este să facă vândă rapid casa veche din Toscana a familiei lor, dar, pentru a reuși, el trebuie să ia legătura cu tatăl său înstrăinat, Robert – o misiune mai ușor de spus decât de făcut.
Cei doi încep ajung în Toscana, și încep lucrul la casa dărăpănată. Renovările merg prost, iar tatăl și fiul nu sunt niciodată de acord, și asta nu ar fi prima dată. Lipsa experienței în bricolaj a lui Robert îl determină să caute ajutorul unor localnici, dar pentru Jack, starea casei pare să oglindească căutarea dureroasă a unor amintiri mai fericite cu mama sa din copilărie. În calea lui Jack apare, însă, promisiunea iubirii… Jack se îndrăgostește de Natalia, o tânără bucătăreasă italiană frumoasă și vivace, care face minuni culinare atât pentru trup, cât și pentru suflet în trattoria ei din sat. Totul pare să meargă bine, până când în peisaj apare fostul soț al Nataliei, care, prin crizele sale de gelozie va amenința relația abia înfiripată între cei doi tineri.
Casa încep să înflorească în căldura toscană, Jack încearcă în sfârșit să se confrunte cu durerea din ziua care i-a schimbat viața, aceea a morții mamei lui, și se pare că și Robert trebuie să facă ceva cu secretele pe care le-a păstrat în vilă. Robert și Jack trebuie să fie în sfârșit sinceri unul cu altul, dacă vor să-și construiască un viitor împreună.
Este filmul care confirmă ceea ce a Liam Neeson a anunțat deja, și anume retragerea din filmele de acțiune și o nouă direcție, spre filme mai lejere, romantice, comedii, drame de familie.

În bătaia puștii – The Marksman, 2021

La granița Statelor Unite cu Mexicul, în Arizona, Jim Hanson (Liam Neeson), un fermier și veteran al războiului din Vietnam, trece prin vremuri grele.  Soția tocmai i-a murit de cancer, iar banca e pe cale să-i pună sub sechestru proprietatea. Viața i se dă brusc peste cap când doi emigranți ilegali, o mamă cu fiul ei, încearcă cu disperare să fugă din calea unui cartel mexican, și vor să treacă granița pe pământurile lui.

După un schimb de focuri în care mama își pierde viața, Jim devine protectorul fiului acestuia, Miguel, un băiat de numai 12 ani.  Cei doi se văd nevoiți să părăsească ferma, și să fugă de o amenințare care s-a dublat acum, căci, pe lângă membrii cartelului care vor să-și recupereze “proprietatea”, pe urmele lor sunt acum și niște polițiști corupți.

O relație care începe cu dispreț reciproc și cu resentimente se va transforma, cu timpul, într-una de înțelegere și compasiune, căci Jim își va asuma deplin rolul de protector eroic al lui Miguel, și nimic nu va putea să-l oprească din planul lui de a duce copilul într-un loc unde să nu se mai teamă niciodată pentru viața lui.

Drumul terorii – The Ice Road, 2021

După ce o mină de diamante izolată din nordul înghețat al Canadei se prăbușește, un șofer organizează o misiune de salvare a minerilor. Însă apele din zonă se încălzesc, iar asta va crea un pericol chiar mai mare pentru toți cei implicați.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter