Filme românești de comedie. Cele mai bune comedii românești noi și vechi

De Alina Serea, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 12:23
Cele mai bune filme românești de comedie sunt cele în care regăsești umorul tipic de pe plaiurile mioritice, situații în care inevitabil te regăsești și pe seama cărora nu poți să nu te amuzi. 

Iată o selecție a celor mai apreciate filme românești de comedie, vechi și noi:

Cuprins

Filme românești comedie. Cele mai bune comedii românești noi

Nuntă în Basarabia

Unul dintre cele mai bune filme românești, comedie ce nu trebuie ratată, Nuntă în Basarabia are în prim plan, așa cum reiese și din titlu, o nuntă în republica Moldova, mai exact la Chișinău. Pelicula a fost foarte apreciată peste hotare, unde a primit maimuște premii. Acțiunea îi are în centru pe Vlad (Vlad Logigan), un tânăr dirijor din București dar originar din Oltenia care se căsătorește cu colega sa de facultate, basarabeanca Vica (Victoria Bobu). Problemele financiare îi determină, însă, să organizeze o nouă nuntă la Chișinău, de această dată într-o manieră tradițională, în speranța de a obține bani pentru avansul la o garsonieră. Provocările vor apărea abia în momentul în care familiile celor doi se vor întâlni.

6,9 pe scara Richter

Premiat cu 5 premii Gopo, 6,9 pe scara Richter este printre cele mai bune filme românești comedie. Acesta are în centru un un tânăr actor de teatru care încearcă să se descurce cu provocările aduse de un rol complicat într-un spectacol de musical, dar și de o nevastă geloasă până la depresie. Și de parcă toate astea nu ar fi fost suficient, mai existp și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți experții. Deși pare fără ieșire, toate astea îi vor părea nimic în momentul în care în viața sa va apărea tatăl pe care nu l-a mai văzut de foarte mulți ani și care îi dă viața complet peste cap.

Două lozuri

Tot printre cele mai bune filme românești de comedie se numără și Două lozuri, peliculă ce îi are ca protagoniști pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Filmul spune povestea comică a unor oameni care joacă la Loto 6/49, sperând că vor reuși astfel să pună capăt nevoii disperate de bani. Aventura începe abia în momentul în care aceștia și câștigă la loto, căci realizează că nu mai găsesc biletul.

Usturoi

Comedia românească Usturoi prezintă povestea unui băiat de etnie rromă – Ieremia Ceapă – care, disperat de situația financiară precară, se plânge unui prieten că nu mai suportă. În plus, fratele lui ar vrea să se căsătorească cu fiica bogatului satului -Usturoi -, dar nu au bani nici pentru asta. Soluția pe care aceștia o găsesc pentru a ieși din sărăcie este să fugă din micul lor sătuc, la Cluj, unde speră să dea lovitura devenind actori. Călătoria și atingerea scopului nu vor fi însă deloc ușoare și vor întâmpina tot felul de dificultăți. Însă nu vor lipsi nici veștile bune și neașteptate.

Sieranevada

Printre cele mai apreciate filme românești de comedie, Sieranevada a fost foarte apreciat și peste hotare, însă umorul tipic românesc va fi cu siguranță mult mai bine înțeles pe plaiurile mioritice. Filmul șui Dan Puiu a primit mai multe premii la Cannes și are în prim plan familia românească și conflictul între generații.

Miami Bici

Una dintre cele mai noi comedii românești, Miami Bici s-a bucurat de un succes uriaș în ceea ce privește încasările. Filmul este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami în toiul iernii, unde speră să dea lovitura. Însă vor cădea victime ale unui conațional de cea mai joasă speță – Mișu, aflat de ani buni în Florida. Așa se face că Ion va prins între o nouă poveste de dragoste și afacerile dubioase ale lui Mișu.

Oh, Ramona!

Tot printre cele mai mediatizate comedii românești, Oh, Ramona! este ecranizarea cărții lui Andrei Ciobanu „Suge-o, Ramona!”. Filmul are în prim plan transformarea lui Andrei dintr-un adolescent într-un adult care trăiește prima poveste de dragoste neîmpărtășită. Culmea, tot în același timp apare și cea de-a doua poveste de dragoste, intensă și nebunească, acesta fiind incapabil să facă o alegere.

Filantropica

Considerat unul dintre cele mai bune filme românești de comedie, Filantropica este genul pe peliculă pe care o poți vedea de mai muște ori și să-ți placă la fel de mult, fără să te plictisești o clipă. Din distribuție fac parte Mircea Diaconu, Gheorge Dinică, Florin Călinescu, Florin Zanfirescu și mulți alți actori cunoscuți. Filmul are la bază povestea unui profesor sărac care se îndrăgostește de o femeie mai tânără și care încearcă să țină pasul cu toate dorințele acesteia.

Filme românești comedie. Comedii românești vechi

Seria de filme B.D.

Nu poți vorbi despre un top cu filme românești de comedie vechi fără a menționa trilogia B.D. Chiar dacă au fost lansate în anii ’70, cu siguranță aceste comedii din a căror distribuție fac parte Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Dumitru Furdui, Jean Constantin și Sebastian Papaiani, îți vor aduce zâmbetul pe buze.

Nea Marin miliardar

De asemenea printre cele mai populare filme românești de comedie se află Nea Marin miliardar.Presărat cu mult umor de calitate, acesta se bucură de prezența unora actori excepționali precum: Amza Pellea, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Dragă Olteanu Matei sau Stela Popescu. Cu siguranță Nea Marin miliardar este una dintre cele mai iubite filme românești de comedie.

Care sunt cele mai bune comedii romantice?

Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter