Filmul „Colectiv”: Primele impresii ale publicului după premieră

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 06 septembrie 2019, 11:22

Filmul documentar „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția, unde a fost văzut de peste 400 de persoane.

Documentarul despre incendiul tragic din clubul Colectiv, care a avut loc în 2015, a fost proiectat în Sala Grande, unde sunt ecranizate pelicule celebre și sunt decernate premii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Cinefilii veniți din mai multe țări, printre care Elveția și China, au apreciat mult filmul și și-au împărtășit părerile cu jurnaliștii Libertatea. O spectatoare italiancă a declarat.: „Mi-a plăcut mult (n.red. filmul). Pentru că este un denunț important făcut în scopuri bune. Îmi pare o abordare bună asupra politicii din România”.

O altă spectatoare a rămas impresionată pe motiv că o asemenea tragedie s-ar putea produce oriunde în lume: „A scos la iveală un incident care se poate întâmpla în numeroase țări. Este vorba despre un caz de corupție care poate fi extins în lume”.

O spectatoare din China a fost emoționată până la lacrimi de film. Ea a zis: „Îmi este foarte greu să vorbesc. Sunt foarte emoționată. Nu cred că este ficțiune. Este un documentar. Am apreciat cu adevărat această peliculă. Nu doar în România, cred că și în China, peste tot în lume sunt numeroase probleme sociale”.

Printre jurnaliștii prezenți la eveniment s-a numărat Cătălin Tolontan, care conduce acum echipele editoriale Libertatea și Gazeta Sporturilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter