Google a concediat zeci de angajați. Motivul este unul foarte grav

De Oana Dinu, pe
Google a luat măsuri drastice în ceea ce privește angajații. Compania a concediat zeci de angajați, inclusiv directori, din cauza unor acuzații grave. 

Corporația americană Google a concediat 48 de angajaţi, inclusiv 13 directori, fără „un pachet de compensaţii financiare la plecare” după ce, în ultimii doi ani, a primit plângeri referitoare la comportamentul neadecvat al acestora, scrie Mediafax.

Scandalul a pornit de la articolul publicat de cotidianulThe New York Times, conform cărora, Andy Rubin, fost director Google și creatorul sistemului de operare Android, ar fi primit o sumă uriașă, de ordinul milioanelor de dolari, pentru a părăsi compania, după acuzația de hărțuire sexuală. Se pare că au mai existat și alte cazuri de aceeași natură pe care Google le-a ascuns.

Sub presiunile făcute de mass-media, CEO-ul companiei, a transmis că toate acuzațiile sunt atent investigate și vor fi sancționate cum se cuvine, pentru că „suntem al naibii de serioşi în ceea ce priveşte furnizarea unui mediu de lucru sigur”.

Deși purtătorul de cuvânt al lui Rubin a negat acuzațiile, dovezile obținute de cotidianul american dezvăluie că acestuia i s-a cerut să părăsească compania în 2013, după ce o femeie l-a acuzat de hărțuire sexuală.

Citește și: 

Sinéad O’Connor s-a convertit la islam. Cântăreața și-a schimbat și numele

Sofia Vergara, cel mai bine plătit actor american de televiziune pentru al șaptelea an consecutiv

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter