Google+ va fi închis din aprilie 2019 din cauza unor probleme tehnice

De Oana Savin, pe
Google a anunțat că va închide rețeaua de socializare Google+ în luna aprilie 2019, cu patru luni mai devreme decât plănuise inițial, în urma unor noi probleme tehnice legate de dezvăluirea datelor utilizatorilor săi.

Potrivit The Verge, și accesul API va fi închis în următoarele 90 de zile.

Această nouă vulnerabilitate tehnică a vizat 52.5 milioane de utilizatori, datele acestora privind numele, adresa de e-mail, ocupaţia şi vârsta fiind accesibile dezvoltatorilor, chiar dacă erau stabilite ca fiind private în setările din cont.

Anunțul privind închiderea rețelei de socilizare a fost făcut inițial în luna octombrie, după ce Geoogle a făcut public faptul că datele private a sute de mii de utulizatori ai Google+ au fost expuse.

În acel moment, surse citate de The Wall Street Journal au afirmat că Google nu a dezvăluit problema de teama sancțiunilor autorităților de reglementare.

Începând din 2015, o defecțiune de sfoware a generat un acces potențial la profilurile utilizatorilor Google+, problema fiind remediată de tehnicienii companiei în martie 2018.

În luna octombrie, Google a confirmat că este posibil ca mai multe informații private precum nume, data nașterii, adrese de e-mail, gen și fotografii de profil să fi fost expuse. Totuși, reprezentanții companiei au precizat că nu au fost afectate conținuturile conversațiilor și nici numere de telefon.

De asemenea, Google a anunțat că nu există niciun indiciu că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter