Isabelle Huppert vine la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

De Unica.ro, pe
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2018) a ajuns la cea de-a 25-a ediție și se desfăşoară anul acesta între 8 și 17 iunie. Isabelle Huppert, distinsă la această ediţie de festival cu o stea pe Aleea Celebrităţilor, vine pentru prima oară la Sibiu şi va susţine spectacolul-lectură „Amantul”, duminică, 17 iunie, la Filarmonica de Stat Thalia.

Isabelle Anne Madeleine Huppert este o actriță franceză care a jucat în peste 100 de filme și a câștigat multiple premii pentru cea mai bună actriță: la Festivalul de film de la Cannes pentru Violette Nozière și Pianista, la Festivalul Internațional de Film de la Moscova pentru Madame Bovary, la Festivalul de Film de la Veneția pentru Une affaire de femmes și La Cérémonie, care i-a adus și Premiul César. Recent, a câștigat câteva premii pentru filmul Elle: Premiul Gotham, Globul de aur, Premiul César și o nominalizare la Oscar. În paralel cu rolurile de film, Isabelle Huppert a urmat și o carieră în teatru, jucând peste tot în lume roluri regizate de unii dintre cei mai mari regizori, precum: Bob Wilson, Krzysztof Warlikowski, Luc Bondy, Claude Régy.

„Amantul” e un roman ce reflectă experienţa unei vieţi întregi într-o formă simplă şi emoţionantă. În cazul autoarei Marguerite Duras, viaţa şi scriitura se învârt una în jurul celeilalte, ambele bântuite de tinereţea sa, petrecută în Indochina. De la publicare, în 1984, romanul s-a vândut în mii de exemplare, fiind foarte apreciat de public şi a câștigat un premiu Goncourt. În „Amantul”, avem senzația că scriitoarea, ajunsă la capătul vieții, răsfoiește un vechi album cu poze. Romanul va fi citit de Isabelle Hupert, în cadrul unui spectacol-lectură, duminică, 17 iunie.

Peste 3000 de artiști și invitați speciali sunt așteptați să sosească la BIFF 2018, în cadrul a 525 de evenimente găzduite în 70 de săli de spectacol, pub-uri, situri istorice și chiar biserici. Secțiunile de anul acesta ale festivalului se împart între teatru, dans, musical, gala celebrităților, stradă, circ contemporan, muzică, operă, lectură, concerte bisericești, conferințe, expoziții, film, carte, ateliere și festivalul universităților de teatru.

Programul complet al festivalului este disponibil aici: www.sibfest.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter