„Malmkrog”, noul film al lui Cristi Puiu, în avanpremieră la TIFF

De Unica.ro, pe

Cea mai nouă producţie a regizorului Cristi Puiu – „Malmkrog” – va fi proiectată în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), pe 7 august.

“Malmkrog”, prezentat drept „cea ambiţioasă producţie” a lui Cristi Puiu, este o ecranizare de epocă filmată în întregime la Conacul Apafi, cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853-1900).

Citeşte şi: Filme românești pe care trebuie să le vezi

Pelicula poate fi văzută de publicul din România la Cluj-Napoca, pentru prima dată după ce Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună regie în cadrul secţiunii Encounters la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi după premiera de succes pe marile ecrane franceze.

Proiecţia va avea loc în cadrul programului „Zilele Filmului Românesc” de la TIFF, în aer liber, în curtea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Din distribuţia filmului fac parte: Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot şi Istvan Teglas.

”Malmkrog” a fost filmat de-a lungul a 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu) şi este construit în jurul a cinci personaje. Actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

„Malmkrog” este o coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Macedonia de Nord.

sursa foto – facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter