Meteo ANM. Vremea se va răcori în luna iulie

De Oana Dinu, pe
După valul de caniculă din primele zile ale lunii iulie, vremea se va mai răcori, anunță ANM. Maximele vor fi apropiate de normalul termic al acestei perioade.

Meteorologii ANM anunță o răcorire a vremii în preajma zilei de 4 iulie și până spre 14 iulie, astfel că temperaturile diurne vor ajunge la normalul termic al acestei perioade. Și instabilitatea atmosferică va fi mai redusă în prima săptămână a acestei luni.

Meteo ANM. Vremea în țară

În Banat, după două zile caniculare, media regională a temperaturilor maxime va mai scădea din data de 4 iulie până în jurul valorilor de 29 – 31 de grade Celsius și va rămâne așa până în preajma zilei de 14 iulie. Minimele se vor situa în jurul valorii de 16 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu precădere după data de 9 iulie, iar în restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi averse.

În Crișana, luna iulie a debutat cu vreme călduroasă și chiar caniculară în orele amiezii, dar din 3 iulie se va mai răcori și maximele vor scădea până la o medie de 28 – 30 de grade. Și minimele vor ajunge la valori termice de 14 – 15 grade după data de 4 iulie. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi mai accentuate în intervalul 9 – 13 iulie.

În Transilvania, temperaturile vor marca o scădere după data de 4 iulie și până pe 14 iulie. Maximele se vor încadra în jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 12 și 14 grade. Între 3 și 5 iulie și între 9 și 14 iulie se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice.

În Maramureș, media regională a temperaturilor diurne se va încadra între 27 și 28 de grade Celsius, în perioada 3 – 14 iulie. Și minimele vor marca o ușoară scădere și vor atinge 13 – 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi probabil mai accentuată după data de 9 iulie.

Și în Moldova vremea se va răcori în perioada 4 – 14 iulie, astfel că maximele vor avea o medie de aproximativ 28 de grade. Și minimele vor înregistra valori mai scăzute în acest interval, de 15 – 16 grade Celsius. Probabilitatea să apară manifestări ale instabilității atmosferice va fi mai mare după data de 9 iulie.

În Dobrogea, vremea va deveni apropiată de normalul termic al acestei perioade. Media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 28 de grade Celsius, iar cea a minimelor de 19 grade. Manifestări ale instabilității atmosferice ar putea să apară în perioada 3 – 5 iulie, iar până pe 14 iulie vor fi ploi trecătoare doar pe arii restrânse.

Vremea se va răci și în Muntenia după data de 4 iulie. Temperaturile maxime vor scădea până la o valoare medie de 30 – 31 de grade Celsius și se vor menține așa până în data de 14 iulie. Minimele vor fi caracterizate de o valoare medie situată în
jurul a 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului, respectiv între 3 și 5 iulie și, din nou, după data de 10 iulie.

În Oltenia, după canicula din primele două zile ale lunii iulie, temperaturile vor mai scădea, atât ziua, cât și pe parcursul nopții. În perioada 4 – 14 iulie, maximele se vor situa în jurul valorilor de 29 – 31 de grade. Minimele vor avea în medie o valoare de aproximativ 17 grade. Între 3 și 5 iulie și între 10 și 13 iulie probabilitatea să apară manifestări ale instabilității atmosferice pe arii mai extinse va fi mai mare.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter