Motivul pentru care Monaco este condus de un prinț și o prințesă, ci nu de un rege și o regină

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 20 septembrie 2017, 12:18
Prințul Albert al II-lea este actualul conducător al Principatului Monaco, deținând puterea legislativă, executivă și judecătorească. Chiar dacă are o imensă putere politică, fiind descendentul celei mai vechi dinastii din Europa, Casa de Grimaldi, (700 de ani), monarhul nu deține titlul de rege.

Și asta pentru că și tatăl lui, Rainer, a fost de asemenea prinț, iar mama lui Grace Kelly, a fost prințesă, ci nu regină. La fel și bunicul și bunica lui, străbunicul și străbunica lui, iar lista poate continua.

Însă întrebarea rămâne. De ce țări precum Marea Britanie, Japonia, Norvegia, Suedia, Danemarca și multe altele au regi și regine, iar Monaco numai prinți și prințese?

Monaco a fost întotdeauna o națiune mică și, pentru protecție, s-a aliat cu țări puternice, conduse de oameni puternici – cum sunt regatele sau națiunile conduse de un rege sau o regină. Din acest motiv, conducătorii statului Monaco au fost întotdeauna prinți și prințese.

Deși Casa de Grimaldi conduce statul Monaco, cu mici întreruperi, încă din 1297, titlul monarhilor săi a fost „blocat” la rangul de prinț sau prințesă. Însuși Prințul Albert a discutat despre acest subiect în emisiunea lui Larry King, în anul 2002, când tatăl său, Prințul Rainier, încă se afla la tron.

„De ce nu este tatăl tău rege?”, l-a întrebat atunci Larry King.

„Pentru că Monaco este un principat și titlul de prinț a fost preluat în secolul XVII de prințul Henric al III-lea, după ce Monaco a fost recunoscut drept principat de către regele Franței”, a explicat Prințul Albert de Monaco.

Citește și – Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte o prințesă

Citește și – Cine sunt cele șapte femei care au voie să poarte alb la întâlnirea cu Suveranul Pontif

Foto – Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter