Ora de vara 2018. Când se schimba ora

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 10 februarie 2020, 16:59
Ora se schimbă de două ori pe an, o dată se trece la ora de iarnă și o dată se trece la ora de vară. În martie, vom trece la ora de vara 2018, iar noi îți dăm toate detaliile despre noaptea în care dăm ceasurile cu o oră înainte.

Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră.

Când se trece la ora de vară în 2018?

Schimbarea orei se face cu o unitate orară egală cu 60 de minute, astfel încât, din punctul de vedere al minutelor și secundelor nu se modifică nimic. Se va trece la ora de vară pe data de 25 martie 2018, mai exact în seara de 24 spre 25 martie 2018, atunci când ceasurile vor fi date cu o oră înainte, prin urmare ora 3:00 va deveni ora 4:00. În popor este clasificată aceasta schimbare ca fiind noaptea în care dormim mai puțin cu o oră.

De ce se schimbă ora?

Scopul acestor schimbări este de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei, cu alte cuvinte de a adăuga o oră de lumină zilei, deoarece ziua tinde să devină mai mică decât noaptea. Astfel, schimbând ceasurile pe ora de vară se va întuneca mai târziu cu o oră. Totodată, acest obicei ajută la economisirea energiei electrice deoarece programul de lucru coincide mai mult cu ziua de lumină.

Când s-a schimbat ora în Romania prima dată?

Trecerea la ora de vara a fost folosită pentru prima oară  în Europa, iar Germania a fost prima țară care a introdus schimbarea orei în programul ei. România a adoptat această reglementare pentru prima dată în anul 1917.

Citește și – Structura anului școlar 2017 – 2018. Calendarul complet al vacanțelor

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter