Orașul cufundat în întuneric. Aici noaptea durează 65 de zile

De Oana Savin, pe
Pare un oraș din Alaska obișnuit, cu o climă rece și imagini sumbre. Dar în Utqiagvik, denumit anteior Barrow, se întâmplă lucruri greu de imaginat – timp de 65 de zile, orașul este cufundat în întuneric.

În unul dintre cele mai înnorate orașe din lume locuiesc 4.000 de oameni, majoritatea nativi din Alaska. O mare parte din ei lucrează în cadrul industriei de petrol, alții se bazează pe munca la stat, în timp ce alții contează pe turism pentru a se descurca, potrivit Bored Panda.

Soarele de la miezul nopții

În Utqiagvik au loc fenomene naturale uimitoare, legate de ciclul noapte-zi. Unul dintre cele mai cunoscute este cel al soarelui de la miezul nopții.

Acest fenomen natural are loc în lunile de vară, când soarele strălucește timp de 24 de ore pe zi. Astfel, dacă vremea este bună, soarele este vizibil în mijlocul nopții.

În această perioadă, mai multe oraşe arctice găzduiesc evenimente şi festivaluri care să îi atragă pe turiştii dornici să vadă soarele în timpul nopţii.

Noaptea polară de 65 zile

Pe lângă celebrul soare care poate fi văzut cât sunt ziua și noaptea de lungi, Utqiagvik este cunoscut și pentru noaptea polară extraordinar de lungă.

Acest oraș este localizat atât de departe în nordul țării, încât în perioada lunilor de iarnă are parte de o noapte polară foarte lungă – de 65 de zile.

În 2018, soarele a apus pentru ultima dată în acel an pe 18 noiembrie și urmează să răsară de abia pe 23 ianuarie – şi chiar şi atunci, doar parţial. Soarele va răsări complet în Utqiagvik la sfârșitul lunii ianuarie.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter