(P) #UpgradeYourself: Mihaela Glăvan, despre iubirea pentru design, tehnologie și inspirație. Care este punctul în care acestea se întâlnesc?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 decembrie 2020, 13:16

Mihaela Glăvan ne surprinde cu pantofi superbi de aproape 20 de ani. Cum reușește să păstreze aerul atemporal, clasic și uber cool al colecțiilor pe care le creează, într-un peisaj fashion care se schimbă tot mai repede? Care este arma secretă a unei antreprenoare de succes? Cum a ajutat-o laptopul ultraportabil, ultracool și ultraperformat Huawei MateBook X în procesul creativ? Toate, în interviul de mai jos (atenție, conținutul acestui interviu poate crea dependență de
design, pantofi și tehnologie 🙂 ).

Material realizat cu sprijinul Huawei CBG România.

Artistă și antreprenoare. Cum reușesc să coexiste frumos aceste două fațete ale personalității tale?

Curiozitatea îmi va alimenta întotdeauna creativitatea artistică și evident pe cea antreprenorială. Disciplina și consecvența sunt la fel de importante în ambele aspecte, singura diferență dintre ele este că preocuparea artistică îmi aduce satisfacții sufletești, mă ține fresh și fidelă acestei fascinații legată de design.

În ce fel ți-a afectat noua normalitate creativitatea și imaginația? Le-a pus pe pauză, le-a făcut să se extindă mai mult, au rămas la fel?

Cred că visez mai mult decât înainte. (Zâmbește) “Amorțeala” care s-a așternut în viețile noastre a accesat zone mai profunde ale sufletului, m-am regăsit, m-am reevaluat, am devenit mai creativă. Pe de altă parte, stresul general și problemele aferente acestei pandemii își pun și ele amprenta, funcționând ca o frână.

Mihaela Glăvan

Care este arma secretă a unui antreprenor de succes?

Intuiția este vitală, potențată de informare și consecvență. Tot aici vreau să menționez și un super dispozitiv care mă ajută să rămân productivă on the go și, în lipsa căruia, activitățile mele de zi cu zi nu ar fi la fel de simple. Este vorba despre laptop-ul HUAWEI MateBook X, noul asistent personal care îmi îndeplinește toate așteptările. Are doar 1 kg, este de dimensiunile unei reviste și are o baterie foarte rezistentă, așa că mă însoțește peste tot – în mașină, la showroom, acasă. Biroul meu este acolo unde este și el. (Zâmbește)

Brandul Mihaela Glăvan surprinde cu pantofi superbi de aproape 20 de ani. Cum reușești să păstrezi aerul atemporal, clasic și uber cool al colecțiilor de pantofi pe care le creezi, într-un peisaj fashion care se schimbă tot mai repede?

Am considerat întotdeauna momentul în care îmi voi pierde entuziasmul și exigența cu care privesc noile colecții că fiind sfârșitul acestui brand iubit, cu o clientelă fidelizată în decursul celor aproape 20 de ani de existența. Este vorba de un design autentic și un stil conturat de-a lungul acestor ani, cu elemente uber-cool și actuale.

În ce fel ți-ai adaptat strategia de business în pandemie pentru cele două branduri, cel de pantofi și Lin Apparel, pe care îl ai împreună cu Alina Pușcaș?

Din fericire, am relansat chiar la începutul pandemiei magazinul online de pantofi, cu un look updatat, fresh, mai intuitiv și integral în limba engleză, ca urmare a creșterii numărului de comenzi internaționale. Vânzările online sunt incredibile în această perioadă pandemică. Sustenabilitatea este un subiect care ne preocupă din ce în ce mai mult, la fel și găsirea de materiale alternative pielii, însă materiale care trec printr-un proces de producție în conformitate cu reglementările internaționale privind mediul înconjurător. Cât despre Lin Apparel, cea mai recentă colecție este cea mai iubită și cea mai apreciată de până acum, în ciuda contextului general nefavorabil, focus-ul fiind de asemenea în zona online. Brandurile își digitalizează produsele, accelerând viteza cu care ajung pe piață. Același lucru facem și noi, atât la Lin Apparel, cât și la Mihaela Glăvan.

Care crezi că este rolul designului în viața de zi cu zi?

Ador să fiu înconjurată de frumos. Designul de interior este o altă pasiune de-a mea, iar designul de obiect este la mare preț. De aceea, de fiecare dată când aleg un obiect sau un gadget, designul este cel mai important. Și apoi, bineînțeles, și performanțele care se ascund sub un design elegant, simplu și ultra-portabil. Ce caut, de fapt, este un mix reușit între design și tehnologie. Și l-am găsit, în noul HUAWEI MateBook X.

Mihaela Glăvan

Numește 3 obiecte care-ți fac viața mai frumoasă azi…

Laptop-ul, telefonul și un buchet de flori pe birou. Atât de simplu.

Care sunt sursele tale de inspirație? Arta digitală, aplicații, Social Media, cărti, muzee virtuale…?

Munca mea creativă este profund legată de suflet. Energia care mă înconjoară este și cea care mă inspiră, aceasta venind de la oameni, natură, muzică, filme, tehnologie, arhitectură, locuri și tradiții din întreaga lume.

Cum reușește tehnologia să „hrănească” atât partea ta artistică, cât și cea antreprenorială?

Așa cum menționam și mai sus, tehnologia de astăzi reușește să ne ofere un echilibru între design și performanță. Un design curat, simplu și elegant, cu o textură fină, este cel care îmi va hrăni întotdeauna latura artistică. Cât despre latura antreprenorială, un instrument performant, echipat cu tehnologii de ultimă oră (o cameră web integrată discret în tastatură pentru mai multă siguranță, un ecran Infinite FullView ce oferă o experiență vizuală captivantă și un sistem de răcire performant) este cel care îmi completează cu succes latura antreprenorială și activitățile de zi cu zi, de la realizarea moodboard-urilor până la gestionarea stocurilor. HUAWEI MateBook X este cel care mă ajută să devin, zi de zi, o versiune și mai bună a mea. (Zâmbește)

Când auzi „Mobile Office” la ce te gândești?

Idei, multe idei, research, moodboard, desen, laptop, telefon, terasă, soare, grădină sau chiar malul mării.

Știind lucrurile pe care le știi acum, ce sfat i-ai fi dat Mihaelei care abia pășea în anul 2020?

Să prețuiască mai mult îmbrățișările și momentele petrecute cu prietenii, să fie mai atentă la factorul uman.

Perioada de izolare ne-a oferit timp pentru introspecție. Tu ce ai descoperit cu acest prilej despre tine?

Că sunt în armonie cu mine însămi, cu familia și cu alegerile din viața mea.

Care sunt cele mai frumoase locuri în care te-au purtat pantofii creați de tine? 🙂

Dealurile de lângă Bologna, plaja cu nisip negru din Costa Rica, Central Park în New York, Cazanele Dunării, Cadaques Spania. (Zâmbește)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter