Top 10 – Melodiile României la Eurovision

De Nicoleta Galeteanu, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Concursul muzical Eurovision îi aduce de acestă dată în competiţie pe Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu, care vor reprezenta România la Oslo, pe 27 mai.

Pe lângă rezultatele contestate şi evoluţiile slabe criticate de colegii de breaslă, artiştii propuşi să ne reprezinte în faţa artiştilor europeni au avut şi performanţe bune de-a lungul timpului, reuşind să claseze ţara noastră aproape de topul clasamentului.

Cele mai bune clasari însă au fost în 2005, când Luminiţa Anghel şi Sistem au terminat concursul pe locul trei, şi  în 2006, când Mihai Trăistariu s-a clasat al patrulea în concursul european.

Iată retrosepectiva Eurovision din 2000 până în prezent.

Taxi – 2000

În 2000, România a fost reprezentată de trupa Taxi în concursul muzical, desfăşurat în Suedia.

Piesa intrepretată, „The Moon”, i-a clasat pe artişti pe locul 17 cu un total de 25 de puncte. Muzica si textul piesei au fost realizate de Lucian Cioarga, Adrian Bortun, George Patranoiu, Dan Teodorescu şi Georgiana Pana.

Monica Anghel şi Marcel Pavel – 2002

În 2002 (în 2001 România nu s-a calificat în concurs), piesa „Tell Me Why” , interpretată de Monica Anghel şi Marcel Pavel, a adus un binemeritat loc 9 în concurs, cu 71 de puncte cumulate.
Textul piesei a fost realizat de Mirela Fugaru, iar muzica a fost compusă de Ionel Tudor.

Nicola – 2003

Un an mai târziu, cea care avea să aducă o poziţie bună la Eurovision a fost Nicola. Piesa susţinută atunci pe scena din Letonia, „Don’t Break My Heart”, a strâns 73 de puncte şi a poziţionat România pe locul 10 în concurs.
Textul piesei a fost scris de artistă, iar muzica a fost realizata de Mihai Alexandru.

Sanda Ladoşi – 2004

Desfăşurată la Istanbul, în 2004 competiţia a propus-o pe Sanda Ladosi să cânte pentru România. Piesa „I Admit”, intrepretată în faţa publicului european, a cumulat 18 puncte şi a clasat-o pe aceeaşi poziţie în clasament.
Textul piesei a fost scris de Irina Gligor, iar muzica a fost compusa de George Popa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!