Plaja Năvodari. O plajă complet nouă și construcții de lux

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 18 ianuarie 2023, 12:38

Plaja Năvodari s-a schimbat radical în ultimii ani și oferă multe surprize turiștilor care nu au mai ajuns de ceva vreme pe litoralul românesc. De la plaja Năvodari plină de scoici și ierburi marine, litoralul din acea zonă oferă acum apartamente de lux, baruri, magazine și facilități moderne.

Plaja Năvodari ne aduce aminte de vacanțele școlare când mergeam în tabără la mare, dar litoralul în dreptul localității Năvodari s-a schimbat radical. Plaja Năvodari a fost parcelată și concesionată investitorilor privați care au construit zeci de blocuri cu apartamente moderne și locuințe de lux.

În ultimul an, după ce construcțiile noi au sufocat plaja, au început lucrările pentru consolidarea și lărgirea plajei, astfel că zona cu nisip a luat amploare. Plaja de la Năvodari are acum o lățime cuprinsă între 60 și 100 de metri și a devenit generoasă nu doar pentru turiștii care vin aici cu cearșaful, ci și pentru terase, șezlonguri, baruri și tot felul de sporturi de vară.

Plaja Năvodari, din bloc direct în mare

Plaja Năvodari. O plajă complet nouă și construcții de lux

Numeroasele blocuri noi din Năvodari, construite chiar pe litoral, le oferă turiștilor care le închiriază șansa de a ieși din casă direct pe plajă și direct în apa mării.

Plaja Năvodari a devenit o locație foarte căutată în special de familiile cu copii și de iubitorii vacanțelor comode, care au la îndemână toate facilitățile pe care le doresc.

Apartamentele se pot cumpăra sau se pot închiria în regim hotelier, prețurile fiind similare cu cele din Mamaia sau Constanța.

Mulți turiști apreciază transformarea litoralului la Năvodari și sunt încântați de condiții. Nu este deloc greu să găsești tot ce vrei în zonă, de la restaurante, magazine, supermarketuri, la pensiuni și apartamente de vacanță liniștite. Un mare minus o constituie totuși locurile de parcare care sunt prea puține pentru afluxul de turiști din sezonul de vârf.

Ce găsești pe plaja de la Năvodari

Plaja Năvodari. O plajă complet nouă și construcții de lux

Dacă în urmă cu 8 – 10 ani, la Năvodari era liniște și porțiuni întregi de plajă unde te puteai bucura de valuri și de soare departe de aglomerație, urbanizarea acestei zone a schimbat cu totul modul de a face turism.

Plaja Năvodari este o plajă nouă, lată, generoasă, unde poți găsi zone amenajate cu șezlonguri la prețuri care vor porni de la 40 sau 50 de lei/șezlong/zi.

Barurile pe plajă și localurile unde poți servi o gustare, înghețată și băuturi reci se vor înmulți în lunile iulie – august.

Chiar dacă ai numeroase facilități pe plajă, de la amenajări moderne, dușuri, toalete curate și baruri, trebuie să te aștepți și la aglomerație, muzică dată la maximum și aproape niciun loc liniștit.

Șezlongurile vor fi amplasate departe de intrarea în mare, conform noilor reglementări, pentru a lăsa porțiunea de plajă de lângă mare cât mai liberă. Vor fi și zone largi unde poți merge cu propriile tale șezlonguri sau cu cearșaful.

Atracții turistice în zonă

Din Năvodari, poți face o scurtă călătorie către plaja Corbu sau Plaja Vadu unde mai găsești marea sălbatică de pe vremuri, mai puțin rulotele și mașinile turiștilor.

Poți ajunge ușor în stațiunea Mamaia, unde distracția pe timp de noapte în cluburi și baruri pe plajă este în toi.

Poți vizita Constanța, delfinariul, faleza și cazinoul aflat în renovare, parcul și lacul Tăbăcăriei sau vestigiile antice din centrul istoric.

Cu mașina, în apropiere, pe o rază de 50 – 100 de kilometri poți vizita:

Cetatea Enisala – cetate medievală, ridicată pe un deal calcaros deasupra lacului Babadag, lângă localitatea Enisala.

Cetatea Histria – cea mai veche cetate întemeiată de negustorii greci pe teritoriul României, datând din epoca antică, din anul 657 înainte de Hristos.

Cetatea Argamum – din care se mai pot vedea câteva ruine ale unei fortărețe ridicate la Capul Doloșmanu, pe lacul Razim.

Cheile Dobrogei – arie națională protejată de o frumusețe aparte, străbătută de drumul DN2a. Aici pot fi făcute trasee pe culmile înalte din jur și pot fi vizitate Peștera Gura Dobrogei și Peștera La Adam unde au fost descoperite cele mai vechi schelete de om din țară.

Lacul Sinoe – unul dintre cele mai întinse lacuri din Dobrogea care forma pe vremuri golful Halmyris al Mării Negre.

Gura Portiței – cu plaja ei frumoasă, unde poți ajunge cu taxiul pe apă de la Jurilovca.

Munții Măcinului – al doilea punct de atracție al Dobrogei după Delta Dunării, acești munți oferă un adevărat spectacol prin varietatea mare de flori, fluturi și păsări, dar și prin traseele lui ușor de străbătut dintr-un capăt la altul al lanțului muntos.

Citește și: Unde poți merge la plajă în România vara. Cele mai frumoase locuri de pe litoralul românesc

foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter