S-a deschis o cafenea unde plata se face doar cu gunoi

De Oana Dinu, pe
În Londra s-a deschis o cafenea unde moneda de schimb este gunoiul. Proprietarii vor să combată ideea că plasticul este un material nefolositor.

La o cafenea recent deschisă în centrul Londrei, cafeaua și mâncarea se cumpără cu plastic reciclabil. Poți să dai o sticlă de plastic și să primești o cafea. Cei care s-au gândit la acest proiect cred că oamenii au uitat cât de valoros este acest material, care a fost creat pentru a rezista timp îndelungat, conform stirileprotv.ro.

“E ceva de unică folosinţă, care se aruncă. Noi vrem să punem sub semnul întrebării această idee şi să redăm valoarea a ceva ce considerăm acum gunoi. Unii vin cu o geantă plină şi încep să întrebe: Asta e reciclabilă? Dar asta? Aşa că e o conversaţie şi are un aspect educativ”, spune Tom Domen, autorul iniţiativei.

Cafeneaua este și ea decorată în spiritul acestei idei, cu obiecte din plastic reciclat. Clienții pot primi mâncare și cafea în schimbul unui obiect din acest material.

Și meniul este unul special, cu alimente sezoniere care se folosesc în întregime, cum ar fi conopidă cu frunze, coriandru cu tulpină, sfeclă cu tot cu coajă.

Citește și:

O tânără susține că are ghinion în dragoste pentru că este prea frumoasă. Cum arată

O femeie care a trăit minunea de a deveni mamă în timp ce făcea dializă a primit o nouă șansă la viață

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter