Scrisoarea emoționantă trimisă de Regina Elisabeta la 6 zile după moartea Prințesei Diana

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 09 noiembrie 2017, 17:51
Familia regală britanică a fost aspru criticată pentru lipsa afișării emoțiilor după moartea Prințesei Diana, însă o scrisoare scrisă de Regina Elisabeta la scurt timp după tragicul eveniment, și dată recent publicității, arată că durerea ei a fost puternic resimțită, însă în particular.

Regina a trimis această scrisoare confidentei sale Lady Abel Smith, una dintre doamnele ei de onoare, la șase zile după ce Lady Di și-a pierdut viața în accidentul de la Paris.

„A fost extraordinar de trist. Este o mare pierdere pentru ţară. Reacţia publicului însă şi slujba de la Westminster Abbey i-au unit pe toţi. William şi Harry au fost atât de curajoşi şi sunt mândră de ei”, a scris monarhul britanic, adăugând că „Scrisoarea ta a fost una dintre primele pe care le-am deschis. Emoțiile sunt încă atât de amestecate, am trecut cu toții printr-o experință atât de grea”.

Totodată, cu o noapte înaintea înmormântării Dianei, Regina Marii Britanii a ţinut să transmită un mesaj de condoleanţe şi să se adreseze poporului, îmbrăcată într-o ţinută sobră.

„Nimeni care a cunoscut-o pe Diana nu o va uita. A fost o persoană excepţională şi binecuvântată. Atât în vremurile bune, cât şi în cele proaste, nu şi-a pierdut niciodată puterea de a râde şi de a zâmbi, sau de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea sa. Am admirat-o şi respectat-o pentru energia şi, în special, pentru devotamentul cu care şi-a crescut copiii. Săptămâna aceasta, la Balmoral, cu toţii ne-am străduit să-i ajutăm pe Harry şi pe William să treacă peste pierderea tragică din cauza căreia suferim cu toţii”, a transmis Regina Elisabeta a II-a, cu o zi înainte să aibă loc funeraliile Prințesei Diana.

Momentele în care scrisorile private ale Reginei Elisabeta sunt date publicității au fost extrem de rare. Lady Abel Smith a fost doamnă de onoare în perioada 1949 – 1987, iar analiștii Casei Regale a Marii Britanii evidențiază că aceste gânduri exprimă cel mai bine modul în care familia regală a fost afectată de acest eveniment.

Citește și – 10 momente în care Prințesa Diana a încălcat regulile rigide ale Casei Regale

Citește și – Avocatul Prințesei Diana, noi dezvăluiri despre moartea acesteia

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter