Sfânta Maria. Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru cei dragi

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 12 august 2022, 10:21
Mesaje, urări și felicitări de Sfânta Maria pentru toți cei dragi ție. Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește pe 15 august, zi în care le urăm ”La mulți ani” celor cu numele de Maria, Mariana sau Marian.

Sunt multe persoane care spun că, odată cu Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august, se pomenesc doar morții, așa că onomastica celor care poartă acest nume poate fi sărbătorită doar pe 8 septembrie, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Nașterea Maicii Domnului. Cu toate astea, Biserica spune că nu este greșit să spui și să trimiți urări de La Mulți Ani sărbătoriților cu această ocazie.

Găsești mai jos cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări pentru cei dragi. Alege mesajul preferat și trimite-l prin SMS sau pe Facebook. Găsești și mai multe idei de felicitări sau mesaje cu imagini pe care le poți posta pe pagina ta de Facebook, unde poți să etichetezi prietenii care își serbează ziua. Aproximativ două milioane de români își serbează ziua onomastică de Sfânta Maria așa că sigur cunoști și tu măcar o persoană căreia trebuie să-i urezi ”La mulți ani!”

Mesaje frumoase de Sfânta Maria

Dacă vrei să trimiți un SMS sau un mesaj privat celor dragi de Sfânta Maria, alege unul din mesajele de mai jos. Se potrivesc oricui, indiferent de gusturi.

  1. De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor.
  2. Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ţi se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!
  3. Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sfânta Maria cat mai frumoasa!
  4. La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume!
  5. Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetorii şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.
  6. E o zi când sufletul tău trebuie să învingă orice urmă de tristeţe şi să fie deschis pentru a primi cele mai frumoase momente. Este ziua numelui tău şi-ţi urez un sincer ”La mulţi ani”!
  7. Cel mai frumos la mulți ani îl transmit celui mai frumos nume, Maria. La mulți ani si cât mai multă sănătate!
  8. Să ai o zi frumoasă! Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericită, iubită şi bucuroasă! La mulţi ani, Maria!

Urări și statusuri de Sfânta Maria pentru cei dragi

  1. În aceasta zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţa plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!
  2. Întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, învaţă să ierţi, să fii mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulţi ani!
  3. Fie ca Sfânta Fecioară Maria, să te ocrotească, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea. La Mulți Ani!
  4. Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani!
  5. Fie ca lumina Sfintei Marii să ne lumineze vieţile şi mintea mereu! La mulţi ani!
  6. De ziua ce-ţi surâde-n prag şi-i porţi frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag şi mai frumos pe lume! La mulţi ani!
  7. Fie ca toate împlinirile, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!
  8. Sfânta Maria să îţi călăuzească paşii şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine. La mulţi ani!

Felicitări și mesaje cu imagini de Sfânta Maria

Dacă vrei să le urezi celor dragi ”la mulți ani” printr-o imagine, alege-ți preferata de mai jos, salveaz-o în calculator sau telefon, apoi o poți trimite prin mesaj privat sau e-mail. De asemenea, mesajele cu imagini se pot încărca pe pagina de Facebook.

Sfânta Maria. Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru cei dragi

Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață! La multi ani fericiți!

Sfânta Maria. Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru cei dragi

La mulți ani, Maria!

felicitare sfanta maria mare

Cine își serbează ziua de Sfânta Maria

Potrivit statisticilor, peste 2,2 milioane de români își serbează ziua onomastică de Sfânta Maria, dintre care 1,8 milioane sunt femei. Aproape 1,4 milioane de românce se numesc Maria şi aproximativ 270.000 se numesc Mariana. Le spunem ”la mulți ani” și celor care poartă numele de Mara, Mioara, Marilena, Marusia, Maricica, Mia. În ce îi privește pe bărbați, în afară de Marian și Marin, îi sărbătorim și pe cei care se numesc Marius.

Ce este Sfânta Maria Mare

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește pe data de 15 august. În această zi  prăznuim trecerea în neființă a Fecioarei Maria și este una din cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși. Locul de origine al sărbătorii este Ierusalimul, orașul unde se află și mormântul Maicii Domnului, lângă grădina Ghetsimani. Potrivit legendei Fecioara Maria a murit ca orice om, însă după trei zile mormântul ei a fost găsit gol la fel ca cel al lui Iisus.

Dintre toți sfinții Bisericii Ortodoxe, Fecioara Maria este singura a cărei moarte se prăznuiește precum cea a Mântuiorului. La slujba din data de 15 august se cântă Prohodul, iar epitaful Maicii Domnului este purtat în jurul bisericii, așa cum se întâmplă în Vinerea Mare cu cel al lui Iisus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter