Şocant: Top 4 terapii bizare şi periculoase

De Diana Zagrean, pe

Leacurile băbeşti sunt practicate de toată lumea, deşi unele tradiţii sunt practicate mai pe furiş, de ruşine sau de teamă. Tradiţiile ciudate şi metodele de vindecare nejustificate de medicina modernă sunt uneori chiar periculoase şi în loc să vindece o boală, pun în pericol viaţa celor care le încearcă. Alteori sunt doar ciudate şi scârboase. Iată 4 terapii bizare sau periculoase. Ai încerca aşa ceva?
Terapia pe şinele de cale ferată
Aşa cum pe la noi se crede că inhalarea fumului de mălai face bine la gât sau că o haină roşie te scapă mai repede de pojar, aşa şi oamenii din Indonezia sunt convinşi că şinele de tren sunt benefice. Aceştia se întind cu zecile peste şinele de cale ferată din ţară şi aşteaptă curentul electric „binefăcător” să se apropie şi să-i scape de diabet sau hipertensiune.
Din păcate pentru ei, acesta se apropie odată cu trenul. Aşa că mulţi ăşi riscă viaţa sărind de pe şine în ultimul moment, pentru a se arunca la loc imediat ce garniturile au trecut. Deşi nu există nicio explicaţie medicală pentru această credinţă, nimeni nu îi poate convinge pe indonezieni să renunţe la terapia de pe şine.
Terapia renaşterii care ucide copii
Această metodă cel puţin controversată continuă să facă victime în unele ţări. Promovată de câţiva doctori specialişti în psihologie infantilă şi psihiatrie, terapia ataşamentului era, la bază, o metodă de tratament şi analiză a copiilor cu probleme de adaptare în societate. De aici la metode extreme şi forţarea unor copii adoptaţi să treacă prin experienţe umilitoare şi chiar periculoase a fost doar un pas.
Povestea fetiţei Candance Newmaker, care a murit în anul 2000, la vârsta de doar 10 ani sufocată de mama adoptivă şi terapeutele ei în „ritualul renaşterii” este cutremurător şi, din păcate, nu singurul astfel de caz. Ea a fost înfăşurată în pături şi acoperită cu perne şi greutatea a două terapeute destul de corpolente. Fetiţa striga, disperată că nu poate respira, dar femeile ţipau la ea şi îi spuneau că naşterea este dureroasă şi necesară şi că numai învingătorii reuşesc. Câteva minute mai târziu, au găsit-o zăcând inconştientă în propria vomă şi fecale, cu buzele albastre. A mai trăit o zi pe aparate, după care s-a stins. Singura ei vină a fost că s-a născut într-o familie prea tânără şi statul a decis că mama ei nu o poate întreţine. Mama adoptivă a forţat-o să o iubească până a ucis-o la propriu.
Citeşte mai departe şi află ce alte terapii bizare şi periculoase există pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter